BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

BDP'den fırsat kaçırılmasın çağrısı

PKK'nın Ramazan ateşkesini önemli bir fırsat olarak gören BDP'den "Bu fırsatı kaçırmayalım" çağrısı geldi.

Abone ol

PKK'nın 20 Eylül'e kadar ilan ettiği ateşkese tam destek veren BDP'den "PKK'nın eylemsizlik kararı devlet ve hükümet tarafından iyi değerlendirilsin. Bu fırsat kaçırılmamalıdır" çağrısı geldi. BDP Öcalan'ın boykotu sözcüğünü kullanmadığı referandum açıklamasına karşın boykottan geri adım atmıyor.

BDP Milletvekili Şerafettin Halis, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''iktidar partisi ve anamuhalefet partisi liderlerinin, referandum için çıktıkları meydanlarda atışmacı aşıklar gibi birbirlerine söz yetiştirmeye çalıştıklarını'' söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dersim ile ilgili sözünü anımsatan Halis, ''Ancak, Başbakan burada samimi değildir. Benim Dersim katliamı ile ilgili önergelerime AKP tarafından olumsuz yaklaşıldığı gibi 'Dersim' adının geri verilmesini isteyen kanun teklifim de partisi tarafından reddedilmişti'' diye konuştu.

Halis, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, ''Bölgenizde referandum sonucuna ilişkin bir tahmininiz var mı? Boykota yönelik çalışmalarınız vardı?'' sorusuna Halis, ''Bunu söylemek çok zor. Bölgemizde boykotun ciddi bir orana varacağına inanıyoruz. Çünkü boykotun gerekçelerini halkın anlayabileceği bir şekilde anlatıyoruz. Gerçekten bu konuda halk da ikna'' yanıtını verdi.

BOYKOT KARARI DEĞİŞİR Mİ?

''PKK'nın açıkladığı 'eylemsizlik' sürecine devlet tarafından verilecek cevap sizin referanduma ilişkin kararınızı etkiler mi?'' sorusu üzerine Halis, şunları söyledi:

''Hayır, biz referandumda boykot kararını bir çatışma veya çatışmasızlığa göre almadık. Türkiye'nin demokratik ihtiyaçlarına göre aldık. Her şeyden önce 12 Eylül anayasasının değiştirilmesine dönük aldık. Ateşkes konusundaki gelişmeler çerçevesinde bir değişikliğin olacağını kimse beklememelidir. Bu ateşkesin de devlet ve hükümet tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. Bu fırsat kaçırılmamalıdır diye düşünüyoruz.''