BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  POLİTİKA

BDP'den dayak açıklaması

Van Milletvekili Özdal Üçer'in doktoru dövmesiyle ilgili olarak parti genel merkezi, yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

BDP Genel Merkezi, doktorun vekilin ailesine ayrımcı uygulamaya gittiği gönündeki iddiaları titizlikle araştıracak.

BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, hekimlere ve kamu çalışanlarına yönelen şiddet olaylarının asla kabul edilemeyeceği belirtilerek, “Van'da meydana gelen bu üzücü olayla ilgili olarak partimiz gerekli inceleme ve araştırmayı başlatmıştır” ifadeleri yer aldı.

Öten yandan Van Valiliği olayla ilgili açıklama yaparak konunun takipçisi olacaklarını belirterek kavganın nasıl çıktığını anlattı.

Van Milletvekili Özdal Üçer'in eşi ve kızının trafik kazası geçirmesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin BDP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Üçer'e ve ailesine geçmiş olsun dileği iletildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

AYRIMCI UYGULAMALAR İDDİASI ARAŞTIRILACAK

“Kamuoyuna da yansıdığı üzere dün Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ne yazık ki tasvip edilmeyecek üzücü bir olay yaşanmıştır. Kimden ve nereden gelirse gelsin, görevi başındaki sağlık çalışanlarına, hekimlere ve kamu emekçilerine yönelen şiddet olayları asla onaylanamaz, asla hoş görülemez. Van'da meydana gelen bu üzücü olayla ilgili olarak partimiz gerekli inceleme ve araştırmayı başlatmıştır. Sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Ayrıca söz konusu doktorun ve diğer görevlilerin sayın milletvekilimizin trafik kazası geçiren eşine ve kızına yönelik ayrımcı uygulamalarda bulunduğuna dair iddialar da titizlikle araştırılacak ve ilgililer hakkında gerekli hukuki işlemler yapılacaktır.”

VAN VALİLİĞİ OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Van Valisi Münir Karaloğlu, darbedilen doktorun tüm haklarını korumak için her türlü desteği vereceklerini ve olayın sonuna kadar da takipçisi olacaklarını bildirdi.

Vali Karaloğlu, Van-Edremit karayolu üzerinde bulunan Anadolu konteyner kentinde katıldığı bir etkinlikte, gazetecilerin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp uzmanı Oğuz Eroğlu'nun BDP milletvekili Özdal Üçer tarafından darbedilmesiyle ilgili soruları cevapladı.

Hastanenin acil servisinde, ''görevi başında, insanlara hizmet için çırpınan doktora yapılan saldırının çok çirkin bir olay olduğunu'' ifade eden Karaloğlu, yaşananları şöyle anlattı:

SEN BANA İSMİMİ SORAMAZSIN

''Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi depremde ayakta kalan tek hastanemizdi. Bu sebeple çok ciddi bir yoğunluk var. Hekim arkadaşlarımız gerçekten olağanüstü bir gayretle vatandaşımıza hizmet etmek istiyorlar. Bu doktor arkadaşımız, o sayın vekilin eşini ve çocuğuna, vekil eşi ve çocuğu olduğunu bilmeden normal bir vatandaş olarak zaten gerekli hizmeti yapmış. Milletvekili gelip hastayla ilgilenmeye başlayınca, doktor arkadaşımız tedirgin olunca kim olduğunu soruyor, çünkü tanımıyor. Doktor, 'Beyefendi sizin isminiz?'' diye soruyor. Vekil de 'Sen bana ismimi soramazsın' diyerek tekme tokat kendisini tartaklıyor. Çok çirkin olan saldırıyı kınıyoruz. Darbedilen doktorumuzun tüm haklarını korumak için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz ve olayın sonuna kadar da takipçisi olacağız.''

Vali Karaloğlu, başka bir soru üzerine de darbedilen doktorun sağlık durumunda ciddi bir problem olmadığını belirterek, ''Ama önemli olan psikolojik durumudur. Kendisine bir hafta dinlenme izin verdik. Şu an dinleniyor. Çok kötü bir olay. İnşallah bir daha tekrarlanmaz''dedi.