BIST 10.248
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.400,01
HABER /  GÜNCEL

Pakistan'da düşen uçağın kara kutusu bulundu

Pakistanlı yetkililer, İslamabad yakınında yaşanan ve 127 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasıyla ilgili araştırmalarına başladı.

Abone ol

Pakistanlı yetkililer, İslamabad yakınında inişe geçtiği sırada yaşanan düşen ve taşıdığı 127 kişi arasında kurtulan olmayan yolcu uçağı üzerindeki araştırmada uçağın kara kutusunu bulduklarını bildirdi.

Bazı görgü tanıkları, inişe geçtiği sırada bir fırtına ile karşılaşması nedeniyle düştüğü sanılan uçağın yere düşmeden önce alev almış olduğunu söylüyor.

Uçağın düşüş nedeni kara kutu incelemesi sonrasında açıklanacak.

Bhoja Hava Yolları adlı, mali sıkıntılar nedeniyle kapandıktan sonra yakın zaman önce yeniden kurulan özel bir hava yoluna ait uçağın oldukça eski olduğu yolunda haberler de geliyor.

Düşen yolcu uçağında bulunan 118'i yolcu, 9'u mürettebat 127 kişiden 102'sinin kimliklerinin tespit edildiği de bildiriliyor.

İçişleri Bakanı Rahman Malik başkanlığında kurulan kriz masasında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği, kimliği belirlenemeyen yolcuların Ulusal Veri Tabanı ve Kayıt Kurumunda biyolojik testlerden sonra kimliklerinin belirleneceği ve en kısa zamanda ailelerine teslim edileceği belirtildi.

Bhoja Hava Yolu Şirketi 10 yıl önce kurulup bir süre sonra mali sıkıntılar yüzünden kapanmış, kısa süre önce yeniden faaliyete başlamıştı.

Düşen uçağın şirketin açıldıktan sonraki ilk uçuşu olduğu bildirilmişti. Hava yolları şirketinin sahibine ülke dışına çıkış yasağı kondu.

Geçen Temmuz ayında, özel Blue Air Hava Yolu şirketine ait uçak İslamabad'a inmek üzereyken dağa çakılmış kazada 152 kişi ölmüştü.

Bhoja Air hava yollarına ait uçağın Karaçi- İslamabad seferini tamamlamasına bir kaç dakika kala kötü hava koşullarında düştüğü bildiriliyor.

Kurtarma ekipleri uçağın üzerine düştüğü, Bahriya kasabası yakınlarındaki Hüseyin Abad köyünde çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer Boeing 737 olduğu düşünülen uçakta 118 yolcu ve 9 mürettebat olduğunu hava alanına iniş yapmaya hazırlandığı sırada düştüğünü söylüyorlar. Ama tam sayı konusunda çelişkili haberler de geliyor.

Uçak 'havada alev aldı' iddiası

Kaza mahallinin yakınında bulunan BBC Urdu servisinden Hafız Çaçar uçağa ait koltukların çok geniş bir alana yayılmış olduğunu söylüyor.

Kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürmesine rağmen muhabirimiz halktan kişilerin de cep telefonlarının ışıklarını kullanarak enkazda aramaya katıldığını anlatıyor.

BBC'ye konuşan görgü tanığı Samab Ahmed "Ben iniş pistinden çok uzak olmayan bir inşaatta çalışıyorum ve gözlerimle gördüm. Uçağın yere çakıldığını ve ateş aldığını gördüm" dedi.