BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.402,34
HABER /  GÜNCEL

Adana'da doktora yenge dayağı

Adana'da bir doktor, otomobiline binmek isterken, "Yengeme neden kötü davranıyorsun?" diye bağıran bir kişi tarafından darp edildi.

Abone ol

Doktorlara yönelik şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Önce Antep'teki cinayet, sonra Van'da BDP'li vekilin doktora tekmek tokat girmesi, şimdi de kötü Adana'da doktora yumruklu saldırı.

Olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Kazım Karabekir 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Bayram Ali Tararlı, hastalarını muayene ettikten sonra evine gitmek üzere bahçeye çıktı.

Doktor otomobiline doğru yöneldiğinde bir kişi yanına gelerek, "Sen benim yengeme neden kötü davranıyorsun?" diye bağırdı.

Bunun üzerine doktor, "Senin yengen kim? Tanımıyorum ben seni de yengeni de" dedi. Şahıs, vurup yere düşürdüğü doktora birkaç kez daha yumruk attıktan sonra hastanenin bahçe duvarından atlayarak kaçtı. Polise haber veren doktorun şikayeti üzerine eşkali alınan zanlının yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatılırken, Tararlı'nın kafasında ve vücudunda darp sonucu şişlikler oluştu.

Bu arada doktorun Gaziantep'te hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın, "Sırtımızdan vurulduk, yastayız" yazılı fotoğrafını sağlık merkezindeki muayene odasına astığı ve doktor önlüğünün yakasına siyah kurdele taktığı görüldü.

ANTEP'TE İŞLENEN CİNAYETİN PERDE ARKASI SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

SSK uzmanı Ali Tezel korkunç gerçeği Cüneyt Özdemir'in 5N 1K programında anlatmıştı.

Cinayetin perde arkasındaki asıl dehşeti gözler önüne seren Ali Tezel, doktorun öldürülmeden 10 gün önce tehtid edilmeye başlandığını ancak emniyetin "yeterli memur yok" diyerek koruma talebini geri çevirdiğini aktardı.

Ölen hastanın yakınlarının doktordan "ölümü nüfus müdürlüğüne bildirmemesini" istediğini kaydeden Tezel bunun sebebinin ise ölen hastanın emekli maaşı olduğunu açıkladı. Yani maaşın ödenmeye devam etmesi için ölümün bildirilmemesini isteyen hasta yakını bu talebi kabul görmediği için doktor Ersin Arslan'ı öldürdü. Tezel ölen hastanın emekli maaşı ve evde bakım ücretinin ise toplamda 1480 lira olduğunu açıkladı.