BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,97
ALTIN 2.442,81
HABER /  GÜNCEL

Şırnak Uludere'den acı haber

Şırnak Uludere'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere İlçesi Düğün Dağı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

SINIR BÖLGESİNDE ÇATIŞMA

Uludere ilçesinin Gülyazı köyü Kuzey Irak sınır bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine dün gece bir grup PKK'lı tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle başlayan çatışma gece geç saatlere sürdü. Çatışmada açılan ilk ateşte ismi henüz belirlenemeyen bir uzman çavuş şehit oldu.

OPERASYON BAŞLATILDI

Kobra helikopterlerinin havadan destek verdiği operasyon bölgesine skorsky helikopterleri ile jandarma komandolar indirilirken, Gülyazı Jandarma Karakolu'ndan ise PKK'lıların kaçabileceği alanlara top atışları yapıldı. Kuzey Irak sınırının bir çok noktasında başlatılan hava destekli operasyonlara devam ediliyor.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şırnak'taki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın (29) Malatyalı olduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın memleketi Doğanşehir ilçesi Günedoğru Köyünde acı haberin duyulması üzerine yakınları baygınlık geçirerek, gözyaşlarına boğuldular.

Aktay'ın 5 yıllık uzman çavuş olarak görev yaptığı ve bekar olduğu öğrenildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı bölgesinde arama ve tarama faaliyetleri esnasında mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı bölgesinde arama ve tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışma sırasında mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay (29) için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı İlhan Bölük, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından şehidin cenazesi, helikopterle memleketi Malatya'ya gönderildi.