BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

BDP Yozgat'a MHP Diyarbakır'a gitsin

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, katıldığı bir TV programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, katıldığı bir TV programında çarpıcı açıklamalar yaptı. BDP ile sünnet polemiği ve BDP'lilerin neden kendini sevmediğini söyleyen Çiçek, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye de mesaj verdi.

Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A’daki “Görüş Farkı” programına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in tarihi bir sırrı ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı da yapan Cemil Çiçek, devlet tarafından  “fişlendiği” için Hakim yapılmamış. Çiçek, bu tarihi olayı şöyle anlattı:”

1971 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. 72 yılında Danıştay’ın şimdi tetkik hakimi diyorlar, o zaman raportör sınavına girdim.23 kişi alacaklar. Beni sağ görüşlü,iki kişiyi de sol görüşlü diye almamışlar. Orda bir görevli bize acıdı söyledi ”Evladım sizle ilgili böyle bir yazı var, sen başka işe bak” dedi.

12 Eylül sonrası da ANAP kuruculuğundan veto edilen 7 kişiden birisiyim. Herkes mağdur edebiyatı yapıyor bu anlamda bende mağdurum. Şu kadar zamandır devlette görev yapıyorum. Bu fişlemelerin kaydı nerdedir bilmiyorum”

Referandum sürecini değerlendiren Cemil Çiçek, CHP, MHP ve BDP’ye yüklendi. BDP’lilerin “demokratik özerklik” çıkışına tek tepkiyi AK Parti’nin gösterdiğini öne süren Cemil Çiçek, muhalefetin buna ortak tavır alması gerektiğini savundu. “Havuzlu villa” polemiği yapan Kılıçdaroğlu’nun “demokratik özerklik”e sessiz kaldığını söyleyen Çiçek, şöyle devam etti:

“İncir çekirdeğini doldurmayan doldurmayan konularda vatandaşın kafasını şişiren anamuhalefetin diyecek bir şeyi yok mu?Birilerinin villası olup olmasıyla üç gün vakit geçiren CHP’nin herhalde demokratik özerklik konusunda söyleyecek sözü olmalı.Doğru mu diyor, zamansız mı diyor, yanlış mı buluyor. Bir şeyler söylemesi lazım.Bu 12 Eylül’ün bir de 13 Eylül’ü var.Birlik konusunda hassasiyeti olan vatandaşlar bunu bir yere not etmeli”

KILIÇDAROĞLU, SAKALA GÖRE TARAK VURUYOR

Başbakan Yardımcısı Çiçek, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “genel af” söylemine de sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu için, “ne söylediği belli değil,sakala göre tarak vuruyor” diyen Çiçek,”Af konusu namludan çıkan silah gibidir. Kime isabet edeceği,nereye saplanacağı belli olmaz.Canını dişine takıp nöbet bekleyen askerler,terörle mücadele eden polis,jandarmanın moral durumu hiç düşünülmüyor mu? Bu kadar sorumsuzca laf edilebilir mi?” ifadelerini kullandı.

Af konusunun hiçbir zaman hükümetin gündeminde olmadığını da kaydeden Çiçek, medya ve diğer muhalefet partilerine de sitem etti: ”Bu sözleri biz söyleseydik kıyamet kopar,yer yerinden oynardı. Ne vatan hainliğimiz kalırdı, ne insanlığımız. Vatandaşın buna sandıkta cevap vermesi lazım”  
 
“HÜKÜMET’İN SÜNNETÇİSİ” LAFINA CEVAP VERDİ
 
Başbakan Yardımcısı Çiçek, ölen teröristlerden bazılarının sünnetsiz olduğunu açıklamıştı. Bu sözleri BDP’liler, “Hükümetin sünnetçisi” diyerek tepki gösterdi. Çiçek, BDP’li Selahattin Demirtaş’ın sözlerine, “ Demek ki uygun yere izmarit basmışız, onlar da hopluyorlar” karşılığını verdi.  Çiçek, “BDP’liler sizi niye sevmiyor?” sorusuna da, “Bunun anlamı yok. Ben doğruları söylerim,ülkem için siyaset yaparım. Milletin hayır duası yeter. Birilerinin planını ifşa edince,baştan söyleyince bundan rahatsız oluyorlar” şeklinde cevapladı. Cemil Çiçek, şu ana kadar etkisiz hale getirilen teröristlerden 500’ünün  yabancı uyruklu, çoğunun “sünnetsiz” olduğunun devlet tarafından tesbit edildiğini de açıkladı.
 
BDP KÜRT DEVLETİ İSTİYOR AMA SÖYLEYEMİYOR... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


 
Cemil Çiçek, BDP’nin asıl amacının Kürt Devleti olduğunu da öne sürdü. “BDP’nin hesabı farklı, varmak istedikleri şey farklı. Demokrasiyle,barışla,özgürlükle alakası yok.Varmak istedikleri yer belli”diyen Çiçek, “Kürt Devleti’mi istiyorlar?” sorusuna, “Gayet açık, oraya doğru götürmeye çalışıyorlar ama şimdilik bunu söylemek risk oluşturuyor,şartlar olgunlaşmadı…Vatandaşların bunu iyi görmesi lazım” yanıtını verdi. 

BDP YOZGAT’TA, MHP D.BAKIR’DA MİTİNG YAPSIN
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP ve MHP’nin de Diyarbakır ve bölgeye giderek miting yapması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin ancak bu şekilde normalleşebileceğini belirten Çiçek, BDP’ye de sürpriz teklifte bulundu: "BDP’de Yozgat’a gelsin. Türkiye partisi olacaksan, iktidar olacaksan Yozgat’la da, Karadenizle’de kaynaşmalısın”
 
DEMİRİ ÇÜRÜTEN KENDİ PASIDIR

Yargıdaki skandal ses kayıtlarına da değinen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,vahim bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu savundu:

“Türkiye’nin kaosa girmesinden, Apo’dan medet umuluyor olması vahim bir durumdur. Yargının da bir vicdan muhasebesi,özeleştiri yapması gerekir. Binlerce insan hak,hukuk dağıtmaya çalışırken bazıları da kaosun,siyasetin peşinde. Demiri çürüten kendi pasıdır. Bir kısım kurumlar ‘bizi yıpratmaya çalışıyorlar’ deyeceklerine öz eleştiri yapmalı, içindeki çürük dişleri temizlemeli. Meslek dayanışması ülke yararı ve yasaların önüne geçerse kurumlar büyük zarar görür.Onlar bu durumlarda ne yapılması gerektiğini çok iyi bilirler”

TÜRK AYDINI, 15 MUMLUK AMPÜL GİBİ
 
Cemil Çiçek, vatandaşın sağduyulu ve pragmatik olduğunu söylerken Aydınlara çattı: “Evvela şu Aydın dediğimiz, ne kadar aydın? 15 mumluk ampül ne kadar aydınlatıyorsa Türkiye’deki aydın bu. Türkiye’de aydın lafı birçoğumuza iftiradır. Aydın olup da neyi aydınlatmış. Vatandaş bu aydınların hep tersini yaptı. Bunların dediğine oy vermez. Bir kısım aydına göre zaten millet bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam. Eğer bu yazılıp, çizilinlere göre oy verseydi Türkiye’nin seneler evvel komunist olması lazımdı”