BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

B.Çekmece Edirneye aktı

Büyükçekmece Belediyesi 3 bin 500 bayanı Edirne`deki Balkan şehitliğini ziyarete götürdü

Abone ol

63 otobüsle Edirne’ye gelen Büyükçekmece kafilesi Edirnelilere uzun zamandır görmedikleri bir kalabalık yaşattı.

Edirne gezisi sırasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret ederek, Büyükçekmece’nin sembolü olan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Büyükçekmece Çini Tabağı, Sedefçi’de Başkan Akgün’e Edirne’nin sembollerinden Kırkpınar Yağlı Güreşleri maketi armağan etti.

Geneleneksel olarak her yıl Ramazan ayının 24. gününde Edirne ziyaretinin gerçekleştirdiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün Büyükçekmeceli bayanlarda bu ziyaretlerin bir alışkanlık haline geldiğini Ramazan ayına girildiğinde vatandaşlardan şehitlik ziyaretleriyle ilgili aşırı istek ve talebin oluştuğunu söyledi.

Başkan Akgün “25 senedir her Ramazan ayında mutlaka ilçemizdeki bayanları toplar Edirne`ye gideriz, şehitliğin ve Selimiye Camii`nin manevi atmosferi gerek beni gerekse geziye katılanları oldukça etkiliyor , görevde kaldığım sürece bu tür ziyaretleri devam ettirmeyi düşünüyorum ” dedi.
Edirne’de 3 bin 500 kişilik Büyükçekmece kafilesi Meriç nehri kıyısında iftarlarını yaptılar. Başkan Akgün halkın iftarda yiyeceği yemekleri tek tek kontrol etti. İftarın ardından Selimiye Camii’nde hem teravih namazını kılıp hem de cami altındaki çarşıdan alış veriş yapan Büyükçekmecelilere Başkan Akgün çay servisinde bulundu.

‘Edirne’ye döviz bırakıyoruz’
Selimiye Cami başta olmak üzere şehrin bütün tarihi mekanlarını gezen Büyükçekmeceli bayanlar ayrıca Selimiye Camii altındaki ve Edirne civarında ki çarşıları gezerek bol bol alış veriş yaptılar. Gezinin Edirne’ye maddi olarak ta büyük fayda sağladığını belirten Başkan Akgün “Büyükçekmece’den gelen 3 bin 500 vatandaşımız Edirne’de hem geziyor hem de bol bol alışveriş yapıyor. Her yıl artan sayı ile yapılan gezimiz sırasında Edirne’ye bol miktarda döviz bırakıyoruz. Bölgenin kalkınmasın da bizimde büyük katkımız oluyor. Esnafımızın da sayemizde yüzü gülüyor” şeklinde konuştu.