BIST 10.215
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.462,00
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderinden provokasyon iddiası

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kırgızistan'daki olayların arkasında provokatörlerin olduğunu iddia etti.

Abone ol

Kırgızistan Geçici Maslahatgüzarı Ramazan Dyryldaev'i makamında ziyaret eden Topçu, bu ülkede yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü ifade etti.

''Kırgızistan'daki olayların arkasında provokatörler var'' diyen Topçu, ''Siyah elbiseli, siyah gözlüklü birilerinin önce Kırgız'ı, sonra Özbek'i öldürerek ortalığı karıştırdığını'' savundu.

Topçu, Kırgızistan için yardım kampanyası başlatacaklarını bildirerek, Şanghay Beşlisi ya da Birleşmiş Milletler gibi örgütlerin konuya müdahil olması gerektiğini söyledi.

Hükümeti, Türk cumhuriyetlerine karşı çok daha ciddi inisiyatifler alması konusunda eksik gördüğünü ifade eden Topçu, o bölgeye yönelik uygun politikaların hayata geçirilmesini istedi.

Dyryladaev ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugünden başlayarak 3 günlük yas ilan ettiklerini bildirdi.

Kırgızistan'da etnik bir problem olmadığına işaret eden Dyrladaev, ''Eski Cumhurbaşkanı'' ve ''Narko Trafik'' ile ilgili konular bulunduğunu, bununla ilgili bazı kişilerin de yakalanarak ifadelerinin alındığını ve gerçeklerin en kısa sürede ortaya çıkacağını kaydetti.