BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da içme suyu sevinci

Altmış metrelik sondaj vurularak çıkarılan, Adıyaman Merkeze bağlı Kozan Köyü içme suyu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Abone ol

Kozan köyünde vatandaşların 27 yıllık su çilesi bitti. Hizmete sunulan içme suyunun açılış töreni gerçekleştirildi.

Köylüler Vali Ramazan Sodan ve beraberindeki heyeti alkışlarla ve zılgıtlarla coşkulu bir şekilde karşıladı. Kozan köyü halkı Vali Ramazan Sodan'a sevgi gösterilerinde bulundu. Vali Ramazan Sodan, bütün köylülerle tek tek tokalaşarak yakından ilgilendi.

Vali Ramazan Sodan, beraberindeki heyet ve köylülerle birlikte içme suyu tesisi önündeki kurdeleyi kesti. Daha sonra çeşmeden su içen Vali Sodan, içme suyu tesisinin tüm köylülere hayırlı olması temennisinde bulundu. Suyun getirilmesine ise en çok kadınlar sevindi. Yaz kış, yağmur çamur demeden 1 kilometre uzaktaki köyün alt tarafında bulunan dereden kovalarla su taşıyan kadınların bu çilesi bitti.

Kozan köyü genç kızları, kışın ellerinin üşümeyeceğini tüm köye şebeke suyu getirilmesinden dolayı mutluluklarını dile getirdiler.

Vali Ramazan Sodan, köyün içme suyuna kavuşturmanın sevincini köylüler ile birlikte yaşadıklarını belirterek, "Kozan köyümüze daha önce birkaç defa sondaj vurmuştuk ancak netice alamamıştık. Son yaptığımız 60 metrelik sondajla köyümüzde su çıkarmayı başardık. Köyümüze şu anda saniyede 6 litre su verilmektedir. Dolayısıyla Kozan köyümüzde içme suyu sıkıntısından kurtularak, içme suyu tesislerine kavuşmuştur. Bugün bu sevinci köylülerimizle birlikte yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Devletimizin bize sağladığı imkanlarla bu hizmetleri getirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi.

Sodan, 80 bin TL harcanarak gerçekleştirilen içme suyu tesisinde 50 metreküp gömme depo, nakil hattı, dalgıç motopomp, güneş enerjili klorlama cihazı ile terfi hattı ve kapalı şebeke olmak üzere toplam 3 bin 192 metre boru döşendiğini kaydetti.