BIST 10.249
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.392,13
HABER /  DÜNYA

İran'dan ABD'ye tehdit dolu mesaj!

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İran gemi ve uçaklarının aranması öngören kararın uygulanması halinde Basra Körfezi'nden geçen ABD gemilerinde arama yapacaklarını bildirdi.

Abone ol

Laricani ayrıca uranyum zenginleştirme faaliyetlerini artıracaklarını bildirdi.

Meclis'te konuşan Laricani, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İran aleyhine alınan 1929 sayılı yaptırım kararına değindi.

Laricani, "ABD ve bazı maceracı ülkeleri uyarıyoruz, eğer İran gemi ve uçaklarını arama vesvesesine girerlerse emin olsunlar ki Basra Körfezi ve Umman Denizinden geçen bu ülkeler ait gemilerden hesap soracağız" dedi.

Laricani, "ABD Başkanı Barack Obama'ya hitaben,öKonuşma yaparak eğlendirme zamanı bitmiştir, Kompozisyon sınıfları bitmiştir artık hesap sorma sınavına geldik" diye konuştu.

"Baskılar arttıkça..."

Batılı ülkelerin, İran'ın araştırma reaktörü için ihtiyacı olan yakıtı temin etmediklerini hatırlatan İran meclis başkanı, hükümette, "Uranyum zenginleştirme tabanını yüzde 20 oranına yükseltin" çağrısını yaptı.

Laricani, "Zorbacı ve sorumsuz ülkeler bilsinler ne kadar onlar mantıksız baskılarını arttırırsa biz de o kadar zenginleştirme oranını arttırırız" diye konuştu.

Laricani ayrıca bazı İslam ülkelerinin meclislerinin Gazze ablukasını kırmak için yeni insani yardım konvoylarını çıkaracaklarını sözlerine ekledi.