BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bayramda BDP'nin kapısı çalınmadı

Siyasilerin bayram sohbetlerine gündemdeki konular damgasını vurdu. Eleştirilerin odağındaki BDP ile bayramlaşma olmadı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Siyasi partilerin temsilcileri bayram nedeniyle bir araya geldiler. BDP'liler hariç herkes birbiriyle bayramlaştı.

BDP AJANDADA YOK

Başbakan Erdoğan'ın son dönemde sert sözlerle yüklendiği BDP ile AK Parti bayramlaşmadı. Sadece iktidar partisi değil CHP de BDP ile biraraya gelmedi. Erdoğan'ın teröristle irtibatı kesmediği için görüşmeyeceklerini söylediği BDP'ye gösterilen tavır bayramda etkisini gösterdi. BDP ile beraber hareket ettikleri söylenen ve AK Parti'nin eleştirilerine uğrayan CHP'nin de BDP ile bayramlaşmaması dikkat çekti.

TUTUKLU VEKİLLER SERBEST BIRAKILSIN!

AK Parti'nin ilk ziyaretcisi CHP, CHP'nin ilk ziyaretçisi AK Parti oldu. CHP'nin gündemi tutuklu vekillerdi. CHP'li vekiller, "Tutuksuz vekillerle bir sonraki bayrama girelim istiyoruz" denildi.AK Partili Mehmet Ali Şahin, konunun "yargısal iş olduğu" mesajını vererek bu isteğe temkinli yaklaştı.

TERÖRLE MÜZAKERE

Terör de siyasi partilerin sohbet konuları arasındaydı. MHP'nin AK Parti ziyaretinde muhalefet temsilcileri "Terörle mücadele değil müzakere yapıldığı yönündeki kanaatalerin oluştuğu" iddiasını dile getirdiler.

BÖLÜNME SENARYOSU

MHP'nin ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde büyükşehir yasası da gündeme geldi. MHP temsilcileri, iktidar kanadına "Belediyeler yasası hakikaten bir bölünme senaryosunun dış dayatmasının Türkiye'deki yansımalarıdır" iddiasını savundu.