BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  GÜNCEL

2 satte bin kişiyle tokalaştı!

Bakan Çelik, Şanlıurfa'da 2 saat içerisinde bin kişiyle tokalaştı.

Abone ol

Şanlıurfa’da, bayramlaşma ziyaretine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2 saat boyunca partililerle ve vatandaşlarla tokalaşma merasimine katıldı. Bakan Çelik, kendisiyle bayramlaşmaya gelen yaklaşık bin kişiyle 2 saat boyunca yaklaşık bin kişiyle tek tek tokalaştı. Çelik, tokalaşma sırasında zaman zaman el öptürmesi de dikkat çekti. Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketine değinen Çelik, ‘Siverek ve Harran Ovasında meydana gelen sel nedeniyle vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorumö dedi.

Şanlıurfa’ya bayramlaşmak için gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisini GAP Havaalanında karşılamaya gelenlerle birlikte ilk olarak AK Parti il teşkilatı binasına geçerek ziyarette bulundu. Burada parti binası girişinde kapıda bekleyen bakan Çelik, kendisini görmeye gelen partililerle tek tek tokalaşıp bayramlaştı. Partili bir görevli ise gelen konuklara şeker ve kolonya ikram etti. Tokalaşma merasiminin ardından bakan Çelik, bir sandalyenin üzerine çıkarak, partililere hitap etti. Şanlıurfa’yı 2 gündür etkisi altına alan sağanak yağış ve sel nedeniyle Siverek ve Harran’da meydana gelen selden duyduğu üzüntüsünü dile getiren bakan Faruk Çelik, şöyle konuştu, “ Şanlıurfa’da Harran Ovasında meydana gelen sel nedeniyle vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum. Selde hayatını kaybeden kişiye de Allah'tan rahmet diliyorum. Bildiğiniz gibi önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili bir altyapı çalışmasını da gelecek ay kentteki yatırımlarımız kapsamında gerçekleştirmiş olacağız. Bir taraftan yeni yatırımlarımızı yapacağız bir taraftan da Şanlıurfa'da yaptığımız çalışmalarımızı ve eksikliklerimizi değerlendireceğiz. Bugün, bayram günü vesileyle birlikteyiz. Herkesin bayramını tebrik ediyor, hayırlı cumalar diliyorum." diye konuştu. Bakan Çelik, AK Parti ziyaretinin ardından cuma namazını Vali Konağı Camisi'nde kıldıktan sonra bu kez Şanlıurfa Valiliği tarafından özel bir çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine geçti.

ÖZEL OCAKBAŞI VE ÇAY BAHÇESİNDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Geçtiğimiz günlerde Amasya Valisi Abdil Celil Öz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nun kentteki bir pastanede yapılacağını belirtmesi üzerine tepkiye neden olmuştu. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ise bayramlaşma merasimi için özel bir çay bahçesinde gerçekleştirmesi dikkat çekti. Açık alanda bayramlaşma töreninin yapılması için çay bahçesi ve ocak başı olarak kullanılan mekanla anlaşılması üzerine bayramlaşma töreni burada gerçekleşti. Valilik bayramlaşma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Milletvekilleri, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Burada bayramlaşmaya gelen konuklarla tek tek tokalaşan bakan Çelik 2 saat içerisinde yaklaşık bin kişiyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Tokalaşma merasiminde bakan Çelik, zaman zaman el öptürmesi de dikkat çekti. Burada bayramlaşmaya gelen konuklara hitap eden Çelik, Kurban Bayramı'nın parolasının birlik ve beraberlik olduğunu dile getirdi. Ardından Şanlıurfa’ya yaptığı ve yapacakları hizmetleri anlatan Çelik, daha sonra Suruç ve Akçakale ilçelerine ziyaret edeceğini söyledi.

BAKAN ÇELİK’E SIKI KORUMA

Suruç ilçesini ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in için sıkı güvenlik önlemleri alındı. Keskin nişancı ve zırhlı araçlarla korunan Çelik, Suruç öğretmenevinde toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Çelik, Suruç ilçesine bağlı 14 köye 9 milyon lira yatırımla elektrik şebekesinin yenilendiğini anlatıp “Antalya’da sistem nasıl çalışıyorsa, burada elektrik şebekesi yenilenen 14 köyün sistemi de aynı şekilde çalışacaktırö dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Kur bünyesinde Toplum Yararına Çalışma Programında (TYÇP) kapsamında Suruç ilçesindeki alımlarda şaibe olduğu iddia edilmesi üzerine bir açıklama yapan Çelik, “Halkımızın bu konuda bir kuşkusu olması nedeniyle Suruç ve Ceylanpınar ilçesindeki alımları iptal ettik. Yeniden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında oluşturulacak bir komisyonla yeni alımların yapacağızö diye konuştu.

Bakan Çelik, Suruç ziyaretinin ardından Akçakale ilçesine geçeceği öğrenildi