BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.468,22
HABER /  GÜNCEL

Suriye ateşkese 150 can verdi!

Suriye'de Kurban Bayramı boyunca ateşkes kararı alınmasına rağmen çatışmalar sürüyor.

Abone ol

Suriye'de, Kurban Bayramı boyunca Esed güçleri ile muhalifler arasında ateşkes kararı alınmasına rağmen operasyonlarda ölenlerin sayısı 150'ye yaklaştı.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin bayramda ateşkes önerisine taraflardan olumlu yanıt gelmesine rağmen ülkede çatışmalar devam etti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye ordusunun ülke genelindeki operasyonları ile Şam'da bomba yüklü aracın patlatılması sonucu, Şam ve banliyölerinde, Halep, İdlib, Deyr-i Zor, Dera, Humus, Hama ve Haseke kentinde de 1 olmak üzere ölenlerin sayısının 150'ya yaklaştığını duyurdu.

SNHR, hayatını kaybeden sivillerin çoğunun görüntülerini internet üzerinden yayınladı.

ÇATIŞMALAR GECE BOYU SÜRDÜ

Bu arada, Şam Haber Ağı (SNN), ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmaların Şam banliyöleri ve Dera'da gece boyu devam ettiğini aktardı. SNN, ordu birliklerinin Şam'daki Asali ve Hacer Esved bölgelerini tank ateşine tuttuğunu, çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Suriye rejimi ile ÖSO, ateşkes ihlali ve Şam'daki bomba yüklü aracın patlatılması konularında birbirlerini suçladı.

Bomba yüklü aracın patlatıldığı Def Eş-Şevk bölgesinde, patlama sonrasında yönetim karşıtı protesto gösterisi düzenlendi.