BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayraklı'da küçük esnafa destek

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve beraberindekiler, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni ziyarette bulundu.

Abone ol

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.

Birlik Başkan Vekilleri Hilmi Kurtoğlu ve Selahattin Aslan ile bir araya gelen Başkan Karabağ Bayraklı esnafının sorunlarını ve özellikle ruhsat sorunları ile ilgili belediyeler arasında mevzuat ve uygulama birliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Başkan Karabağ, “Bu dönemde işyeri açıp yanında bir kişi çalıştıran bir kişi bizim için kutsaldır. Esnafın yanındayız” dedi.

Bayraklı'da esnafın sorunlarını çözmek her zaman ilk önceliğimiz diyen Başkan Hasan Karabağ, “Büyük bir bölümünü çeşitli ticaret kollarından oluşan esnafların oluşturduğu Bayraklı'da ben de bir dönem esnaflık yaptım. Bir esnafın ne gibi sıkıntıları ve sorunları olur iyi bilirim. Bu yüzden belirli araklılarla esnaf toplantıları yapıyor ve onların sorunlarına ortak akıl yoluyla çözüm arıyoruz. Bugün en büyük sorunları büyük alışveriş merkezleri. Sokak aralarına giren hipermarketlere bir çözüm bulunmalı” dedi.

Başkan Hasan Karabağ, “Esnaflar bizim için çok önemli. Toplumumuzun mihenk taşı ve sigortasıdır. Bu dönemde işyeri açıp yanından bir insan çalıştırabilen herkes benim için kutsaldır. Belediyemiz olarak esnafların sorunlarıyla yakından ilgilenip çözüm yolları arıyoruz. Ruhsatlarla ilgili sıkıntıları aşmak için diğer belediyelerde uygulanan mevzuatın çeşitliliği açısından birlik sağlanması gerekiyor. Bu çalışmaları yerinde görmek için Esnaf Birliğimizi ziyaret ettik. Oda başkanlarımızın da görüşlerini aldık” diye konuştu.