BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.399,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da yol yapım çalışması

Van'ın Bostaniçi Belde Belediyesi tarafından başlatılan yol yapım çalışmaları sona erdi.

Abone ol

Van'ın Bostaniçi Belde Belediyesi tarafından Kurtuluş Caddesi'nde başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Esendere ve Şafak mahallelerini birbirine bağlayan Kurtuluş Caddesi'nde yapılan kilitli parke taşı döşeme çalışmaları sona erdi. Geçen yıl yapımına başlanan fakat kış ayının gelmesi nedeniyle durdurulan yol çalışması bu yıl bitirildi. Belediye, beldenin en işlek caddelerinden biri olan Kurtuluş Caddesi'ni parke taşıyla döşeyerek trafiği rahatlattı.

Özelikle kış aylarında kar ve yağmur nedeniyle çamura, yazın ise toza neden olan yolu kötü görüntüsünden kurtaran belediye, yolun orta refüjünü ise ağaçlandıracak. Bostaniçi Belediyesi, yaptığı yolu borçlanmadan kendi imkanları ve personelinin çalışmasıyla bitirdi. Yayaların daha rahat gidiş gelişlerini sağlamaları için de yola kaldırım yapıldı. Çift şeritli yapılan yol, belde trafiğine rahatlık sağlayacak.

"KISITLI İMKANA RAĞMEN ÇOK İŞ BAŞARDIK"

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, yağışlı havalarda sürekli bozulan ve ulaşımda sorunların yaşanmasına neden olan Kurtuluş Caddesi'nin parke taşı döşenme çalışmasının tamamlandığını belirtti.

Ergüneş, "Yol, alt yapı ve park gibi temel çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Gündoğdu ve Esendere mahallerinde yol, Şafak Mahallesi'nde ise kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız tüm çalışmaları kendi bütçemiz ve personelimizle yapıyoruz. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen halkımızın bizlere olan inancı ve güveniyle çok şeyler başardık. Kurtuluş Caddesi bizim için çok önemliydi, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu caddelerden biriydi. Bu sorunu çözerek caddeye yeni bir görünüm kazandırdık, hem vatandaşlarımız hem de araçlar için rahat bir ulaşım olanağı sağladık" dedi.