BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Nikah olmadan kızını göremezsin'

20 gün önce kızının kaçırıldığını öne süren baba, "Nikah olmadan kızını göremezsin" yanıtıyla karşılaşınca soluğu Savcılık'ta aldı

Abone ol

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde okuma hayalleri kuran 17 yaşındaki lise öğrencisi kızının kaçırıldığını iddia eden baba, 20 gündür haber alamadıkları kızının bulunması için savcılığa başvurdu.

Kızını kaçıran gencin evini arayarak, "Nikah olmadan görüşemezsiniz" demesinin şokunu yaşadıklarını ifade eden acılı baba, "Kızımın hayalleri vardı. Zorla evlilik mi olur? Bu nasıl insanlık?" diye konuştu.

Yenişehir'in Barcın köyünde oturan Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Bilgisayar bölümü 4. sınıf öğrencisi Kübra Çoban (17), bir süre önce sevdiği S.K. ile kaçtı. Hatasını anlayıp evine geri dönen Kübra, ailesinden özür dileyerek okumak istediği söyledi. Ailesinin yeniden bağrına bastığı Kübra, hayallerini gerçekleştirmek için kendisini derslerine vererek çalışmaya başladı.

BULUŞMAYA GİTTİ, BİR DAHA HABER ALINAMADI

Fakat S.K., bayramda telefonla aradığı Kübra'yı artık askere gideceğini ifade ederek son kez görüşmeye çağırdı. Buluşmaya giden Kübra'dan bir daha haber alamayan ailesi, çalmadık kapı bırakmadı. Her yerde kızını arayan baba Ertuğrul Çoban, kızını kaçırdığını düşündükleri S.K.'nin yakalanması için polise başvurdu.

Yaklaşık 20 gündür kızından hiçbir haber alamadıklarını ifade eden baba Çoban, şunları söyledi:

"Kızım, yoğun ısrar ve aramalarımız sonucunda annesiyle sadece 3 dakika görüştürüldü. Bu süre zarfında kızım okumak istediğini belirtti. Kızım, bir arkadaşı aracılığı ile tanıştığı S.K. ile daha önce de kaçtı. Ancak hatasını anlayıp geri dönerek okumak istediğini söyledi. Ancak bu kişi kızımın peşini bırakmadı. Kızımı sık sık rahatsız ediyordu. Bu sebeple kızım Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ancak bu kez kendi isteğiyle değil, zorla kaçırıldı. 20 gündür haber alamıyoruz. Tüm ısrarlar ve araştırmalarıma rağmen kızımla görüşemedim. Kızım sadece bir kez görüştürüldüğü annesine, 'Anne ben okumak istiyorum' demiş. Ancak kızımı fazla konuşturmamışlar. Eşime, 'Kızınızın nikahı olmadan görüştürmeyiz' demişler. Bu nasıl bir insanlıktır?"

SAVCILIK'A SUÇ DUYURUSU

Bursa Adalet Sarayı'na gelerek kızının bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunan baba Ertuğrul Çoban, "Benim kızım zorla kaçırılıp evlendirilmek isteniyor. Hangi çağda yaşıyoruz? Yaşadıklarımızı kolluk kuvvetlerine anlattık. Ancak polis, kızımın daha önce yaptığı hatayı gerekçe gösterip konuyla ilgilenmiyor. Benim kızım zorla kaçırılıp alıkonuluyor, babası ile görüştürülmüyor. Yetkililer ise olaya duyarsız kalıyor. Kızımla görüşüp onun isteyerek gittiğini öğrenirsem zaten bir şey demeye hakkım yok. Annesine 'Ben okumak istiyorum' diyen kızımın kendi isteği ile kaçtığına inanmıyorum. Kızımın kaçırılması ile ilgili suç duyurusunda bulunmama rağmen, 20 gündür kızımı bulup benimle görüştüremeyen yetkililer hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum" iddialarında bulundu.