BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli yeni bir sahile kavuşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kalkaldere bölgesinde rekterasyon ve mesire alanı oluşturulması için kolları sıvadı.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince’de Çınarlıdere ve Çenedere’den sonra Kaşkaldere’ye de neşter vuruyor. Proje kapsamında bölge Derince 60 Evler sahiliyle de birleştirilerek, yeni kumsal alanına kavuşturulacak.

Derince ile Körfez ilçenin sınırını oluşturan Kaşkaldere’nin her iki tarafında yapılacak olan bu dev projenin tanıtım toplantısı yarın Yavuz Selim Spor Kulübü Tesisleri’nde yapılacak. Toplantı saat 17.30’da başlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere kent protokolünün katılacağı programa Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de katılması bekleniyor.

Derince sınırı

Körfez ile Derince ilçelerinin sınırını oluşturan Kaşkaldere’de önemli bir proje hayata geçiriliyor. Her iki ilçenin sınırını oluşturan ve üst kesimlerden başlayarak sahile kadar yaklaşık 4 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Kaşkaldere, yapılacak çalışmalarla rekreasyon alanına dönüştürülecek.

4 kilometre yürüyüş yolu

Yaklaşık 480 dönümlük bir alanı kapsayacak çalışma dâhilinde 4 kilometrelik yürüyüş ve koşu yolu, çocuk oyun grupları, piknik alanları, çeşmeler, oturma alanları, fitness alanları, aydınlatma ve ahşap köprüler yapılacak. Bu yıl içinde çalışmaların başlayacağı projeyle Çınarlıdere ve Çenedere’den sonra bölgede oluşturulacak Kaşkaldere park alanıyla kente büyük ferahlama getirecek bir hava koridoru da oluşturulacak.

Sahil yapılacak

Öte yandan Körfez Tütünçiftlik sahiliyle Derince 60 Evler sahili de birleştirilecek. Burada aynı zamanda kumsal da yapılacak.