BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kütahya'da ağaç katliamı yaptılar!

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yeni yapılan mahalle parkındaki ağaç fidanları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılıp söküldü.

Abone ol

Gediz'de, belediye tarafından yeni yapılan mahalle parkındaki ağaç fidanları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılıp sökülmesi mahalle halkını çileden çıkardı.

Gediz Belediyesi tarafından "Her mahalleye bir yaşam parkı" projesiyle Uluoymak Mahallesi'ne yapılan yeni parkta 20 ağaç fidanı gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılarak adeta çevre ve yeşil katliamı yapıldı.
Mahallede yaşanan bu çirkin olay üzerine bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, belediye tarafından yapımı tamamlanarak Uluoymak Mahallesi sakinlerine armağan edilen mahalle parkına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Mehmed ali Saraoğlu, "Parkta bulunan 20 fidan kırılıp sökülerek adeta şehir merkezinde bir yeşil ve çevre katliamı yapılmıştır. Konu vatandaşlarımız tarafından belediyeye bildirilmiş ve gerekli tutanaklar tutularak failler araştırılmaktadır.

Vatandaşlarımızdan, hepimizin hizmetine sunulan bu yeşil alanları her ne sebeple olursa olsun zarar veren kişi ve kişileri gördüklerinde güvenlik kuvvetlerine veya belediyemize haber vermelerini istiyoruz. Yakalandıkları takdirde haklarında yasal işlemler başlatılacaktır. Vatandaşlarımızın konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını ümit ediyorum. Hepimizin ortak kullanım alanı olan, çocuklarımızın hiçbir tehlikeye maruz kalmadan büyümelerine ve gelişimlerine imkan sağlayan oyun ihtiyaçlarını giderdikleri, biz büyüklerin dinlenebildiği bu alanlara sahip çıkalım. Zarar verenleri hep birlikte önleyelim”
dedi.