BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  POLİTİKA

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiri Artık geride kalmalı!

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Artık geride kalması gerektiği kanısındayım” değerlendirmesi yaptı.

Abone ol

Antalya milletvekili Deniz Baykal, dün gece, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında soruları yanıtladı.

CHP'yi iyi görmek istediğini belirten Deniz Baykal, "Kılıçdaroğlu'na çekil çağrısı mı?" sorusuna "Bu kaba bir şey bunu söylemeye hakkımız yok. Kemal Bey büyük bir iyi niyetle sıkıntılı bir dönemde görev üstlendi, o görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı" dedi.

"EN BÜYÜK GÖREV KILIÇDAROĞLU'NA DÜŞTÜ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye bir sürü şey kazandırdığını belirten Baykal, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Halkla ilişkilerinde, CHP’nin algılanmasında olumlu kalıcı bir sürü açılımlar getirdi. Düşünce sisteminde yenilikler getirdi, yani çok şey kazandırdı. Hiç şüphe yok. Ama şimdi çok kritik bir sürece giriyoruz. Önümüzde 3 yıllık bir süreç var. Bu yapıyla bu süreci götürmemizi ben artık geride kalması gerektiği kanısındayım. Bu doğrultuda en büyük görevin Kılıçdaroğlu’na düştüğü kanısındayım. Bu benim değerlendirmem. ‘İddiası olan kurultayı çağırır, kavgasını yapar’ diye bakılırsa bu da bir bakıştır ama bunun doğru olduğu kanısında değilim.”