BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.495,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Amerikalılar Ruslar aklını başına alsın

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye'deki gelişmelerin küresel savaşın habercisi olduğunu söyledi.

Abone ol

Suriye krizinde dünya kamuoyunu uyaran Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Amerikalılar, Ruslar, diğer güçler; hepsi aklını başına almak durumundadır." dedi. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün akşam A Haber’in canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, sınır boyunda da üst düzey Türk komutanlarının incelemelerinin olduğunun hatırlatılmasının ardından, bu ziyaretlerin askeri bir operasyonun sinyali olup olmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

“Türkiye bölgede özellikle bir kara harekatının olması konusunda son derece hassastır. Suriye’deki denklem karışık bir hale geldi. Ama sonuç itibarıyla Türkiye, kendi ulusal güvenliği bakımından da büyük bir teyakkuz durumunda olmak durumundadır.

TEDBİR ALIP BEKLİYORUZ

Kendisini tehdit eden bütün unsurlara karşı hangi tedbirleri alacaksa bu tedbirleri alarak hazır vaziyette beklemek durumundadır. Suriye meselesi, eğer buna bir çözüm bulunamazsa, Suriye’de halkın istediği istikamette demokratik, katılımcı bir siyasal sistemin kurulmasının önü açılmazsa, bunun için Rusya’sı, Amerika’sı, AB’si, Türkiye’si, İran’ı, diğer bölge ülkeleri hep beraber bu sürece katkıda bulunmazsa Suriye’deki gelişmeler çok büyük bir bölgesel savaşın, belki bir büyük küresel çatışmanın habercisidir. Bir kere daha sesleniyorum, Amerikalılar, Ruslar, diğer güçler; hepsi aklını başına almak durumundadır.”