BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Baykal Başbuğun niyetini okudu

CHP lideri, Org. Başbuğ'un 30 Ağustos mesajını yorumladı. İşte Baykal'ın açıklamaları yorumladığı o sözleri;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 30 Ağustos mesajını "Genelkurmay Başkanı, askerlerin, böyle bir planın parçası olmadıklarını ortaya koydu" sözleriyle değerlendirdi.

Baykal, partisinin merkez yönetim kurulu toplantısında konuştu.

Baykal, "Genelkurmay'ın açıklaması askerlerin, bazı siyasi girişimlerin destekçisi gibi gösterilme gayretlerini boşa çıkarmıştır. Başarısızlığa uğratmıştır" dedi.

CHP lideri Baykal, açıklamada yer alan görüşlerin "normal" olduğunu ve askerlerin daha önce de dile getirdiği görüşler olduğunu belirtti.

"ama Türkiye'nin bu ortamında bu görüşlerin dile getirilmesi, önemlidir. Dikkat çekicidir" diyen Deniz Baykal, "ancak bu söylem MGK bildirisinin yerine geçmiyor. Bu görüşlerin MGK bildirisinde de yer almasını isterdik" diye konuştu.

Baykal, Kürt kökenli şarkıcı Şivan Perwer'in TRT'de katıldığı bir programda söylediği, "Ben Kürt kökenli bir sanatçıyım. Ama Türk milletinin de bir parçasıyım" sözünün önemli ve yerinde olduğunu belirtti.

CHP lideri "Bizimde tam olarak söylediğimiz bu. Kürt, Çerkez, Laz, Arap olabilir. Ama hepimiz Türk milletinin bir parçasıyız" dedi, ana dilde eğitim isteğinin de birleştirici değil, ayrıştırıcı olacağını söyledi.