BIST 10.205
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.475,17
HABER /  GÜNCEL

Kürt yazarın ilginç rejim yorumu

Kürt yazar Fırat, rejimi daha önce toprak kaybeden ve Türkiye'de yaşamayanlar tarafından kurulduğunu iddia etti.

Abone ol

Açılım tartışmaları sürerken Kürt yazar Ümit Fırat, Türkiyelilik kavramıyla ilgili çok ilginç açıklamalarda bulundu. Fırat'a göre Kürtler, Türklere göre daha Türkiyeli! İşte o çok ilginç sözler;

TVNET'te Demokratik Açılımın Kürt tarafında nasıl yankı bulduğu konusu masaya yatırıldı. Veyis Ateş'in hazırlayıp sunduğu programda, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, AK Parti ve muhalefeti suçlarken, iktidarın mevcut statükoyu korumakla suçladı.

Kürt yazar Melik Fırat ile Cizre eski Belediye Başkanı ve 20. dönem Diyarbakır milletvekili Haşim Haşili katılırken, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş da programa telefonla bağlandı.

DTP'DEN MHP'YE SUÇLAMA

AK Parti’nin Genelkurmay’ın Demokratik açılım konusundaki mesajına sahip çıkmasını eleştiren DTP Gurup başkanvekili Selahattin Demirtaş, AK Parti’yi mevcut statükoya sahip çıkmakla ve MHP ile idam polemiğine girmekle suçladı.

Açılım sürecinde konjonktürü soğukkanlı biri biçimde götürecek iki partinin AK Parti ve DTP olduğunu söyleyen Haşimi ise, her iki partinin süreci olumsuz etkileyecek beyanatlardan kaçınması gerektiğini söyledi.

KÜRT YAZARDAN İLGİNÇ
ÇIKIŞ: KÜRTLER DAHA TÜRKİYELİ...

[PAGE]

"KÜRTLER TÜRKLERE GÖRE DAHA TÜRKİYELİ"

DTP ve Abdullah Öcalan’ın Kürt kamuoyundaki yeri, asker ve muhalefetin açılım karşısındaki tavrı ve demokratik açılımın geleceği konularının tartışıldığı programda en ilginç çıkış, Kürt yazar Ümit Fırat’tan geldi.

Cumhuriyet, bugünkü Türkiye coğrafyasının dışında doğanların kurduğu bir rejimdir” ve bugünkü açılıma karşı duran kadronun takındığı tavır toprak kaybetme korkusudur. “ diyen Fırat, “Kürtler’in T.C.’yi kuranlara göre daha Türkiyeli” olduğu yönünde konuştu.