BIST 10.051
DOLAR 32,35
EURO 34,80
ALTIN 2.405,98
HABER /  GÜNCEL

Komşuyu öldürdü 36 yıl yedi

İzmir'de aralarında alacak tartışması olan komşusunu öldüren apartman yöneticisi 36 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu yargılanan apartman yöneticisi Erol Aydoğan (56) ile avukatlar katıldı.

Erol Aydoğan, savunmasında, hayatını kaybeden taksici Şeref Gülsatan'ın (45) kendisine, dairesinin işleri nedeniyle borcu bulunduğunu ileri sürdü. 5 yıldır alacağını tahsil edemediğini söyleyen Aydoğan, ''Ben bu olayın mağduruyum. Olay günü pazardan gelmiştim. Girişte Şeref Gülsatan ile karşılaştık. Bana küfür etti. Kendimi korumak için bıçağı çektim. Ancak öldürmek istemedim. Boğuşma sırasında elimden tutunca bıçak kalbine geldi. Suçsuzum'' dedi.

Aydoğan, Gülsatan'ın akrabası Cumhur Gülsatan'ı bıçakla kovalayarak öldürmeye teşebbüs ettiği yönündeki iddiaları da kabul etmedi.

Aydoğan'ın avukatı da müvekkilinin kasten adam öldürme suçunu işlemediğini, çantasında bulunan bıçağı da kendini korumak amacıyla kullandığını ileri sürdü.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanığı Şeref Gülsatan'ı kasten öldürmek suçundan 25 yıl, Cumhur Gülsatan'ı öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 7.5 yıl, tehdit, hakaret, mala zarar verme gibi suçlardan da toplam 4 yıl 20 gün hapisle cezalandırdı.

İzmir'in Yeşilyurt semtinde 21 Ocak'ta aralarında alacak meselesi nedeniyle husumet bulunan Erol Aydoğan ile Şeref Gülsatan arasında tartışma çıkmış, kavgaya dönüşen olayda bıçaklanan Gülsatan hayatını kaybetmişti.