BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL

Bayık'tan süreç için üç şart

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, "sürece" ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, sürecin devam etmesi için Abdullah Öcalan'ın şartlarının değişmesi, yasal değişiklik yapılması ve müzakerelere üçüncü tarafın eklenmesini istedi.

Gazeteci Faruk Balıkçı'ya konuşan Bayık'ın açıklamaları örgüte yakınlığıyla bilinen ANF'de yer aldı.  İşte o açıklamadan öne çıkanlar başlıklar:

MÜZAKERE İÇİN ŞARTLAR

-Türk devleti hükümeti gerçekten çözüme gelirse çözümün şartları önder Apo’nun şartlarını değiştirecekler, yasal değişiklikler yapacaklar ve üçüncü tarafından gözetiminde müzakerelerin yapılmasını kabul edecekler. Aksi taktirde süreç bitmiştir. 

ROJAVA TEPKİSİ

-Biz savaşı durdurduk; AKP ise savaşın yönünü değiştirdi. Eskiden Kuzey’de savaşırken, şimdi de savaşın yönünü Rojava Kürdistan’ı dediğimiz Kürdistan’a çevirdiler. El Nusra ve Irak İslam Şam Devleti örgütüne her türlü desteği vererek bu örgütleri Kürt halkına karşı savaştırdı. Rojava’da savaşı yürüten AKP’nin kendisidir.

-Çözüm yanında ve bütünlük içinde olmayan Türk tarafıdır. Bazı kesimler hariç sol tarafında bulunduğunu söylemelerine rağmen süreci doğru okumadı. Eğer süreci doğru okusalardı süreç şuan başka bir noktada olurdu.

DİYARBAKIR'A KADIN ADAY

-Eğer seçimleri kazanırsa sorunun çözümü kaçınılmaz olacak. Seçimleri kazanmak Kürtlerin varlığını doğru anlamaya götürecek. Kürtler açısından doğru anlamaya götürecek. Büyükşehir belediye başkanlığına ilk defa bir kadın aday gösterilecek. Bu Kürdistan’daki toplumun özgürleşme düzeyini ortaya koyacak. Bu aynı zamanda Türkiye toplumunu sorgulamaya götürecek.

DEMOKRATİK ULUS!

-Biz sınırları esas almıyoruz. Biz demokratik ulusu esas alıyoruz. Biz halkların özgürlüğünü isteyen bir hareketiz. Özgür bir yaşam istiyoruz. Özgür bir toplum ve özgür bir gelecek istiyoruz. Buda demokratik ulusla mümkündür. Çocuk yerine konulmayı hak etmiyoruz. Aksi taktirde onur kırıcı bir yaklaşım gelişirse PKK’nin yapamayacağı şey yoktur. Bundan ötesi de teslim olmaktır.