BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL

Baydemirin roj tv bahanesi

Baydemir'den gelen açıklama kinayeli. Roj TV'deki sözleri için şunları söyledi;

Abone ol PKK'nın yayın organı ROJ TV'ye çıkarak PKK'dan ''silahlı Kürt muhalefeti'' olarak söz ettiği gerekçesiyle hakkında İçişleri Bakanlığı'nca inceleme başlatılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ''Konuşma 10 yıldır söylediğim sözlerden ibaret. Yeni bir şey yok'' dedi.

DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları ile birlikte Ayşe Nur Zarakolu Parkı Ormanı'nda tanıtım toplantısı yapan Baydemir, "Yıllardır her platformda aynı şeyleri söylüyorum. Düşüncelerini ifade etmek her insanın temel hakkıdır. Ancak, bu düşünceleri eleştirmek de yine insanların temel haklarından biridir" diye konuştu.

Siyasetin ip ve silah tutanlar arasında bir arenaya terk edildiğini ileri süren Baydemir, "Bir soruşturma daha açıldı, hayırlı olsun. İçişleri Bakanlığı'nın bizimle ilgilendiği kadar diğer bakanlıklar da ilgilenseydi Diyarbakır bugün farklı bir kent olurdu" dedi.

Hakkında 25 soruşturma var

Bugüne kadar yaptığı konuşmalar, verdiği demeçler ve uygulamaları hakkında soruşturma ve davalar açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir hakkında savcılıkça devam eden 25 soruşturma bulunuyor.

Hakkındaki 8 davadan yargılanması süren Baydemir'in İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfetişleri'nce de 15 soruşturması sürdürülüyor.