BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Apoya üstü kapalı af

DTP'lilerin vaatleri arasında siyasi genel af var. Tuğluk bakın ne diyor...

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Genel Başkanı Yardımcısı ve Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk, Mazlum- Der ve Kardelen Kadın Evi'ni ziyaret etti. Seçmenler özellikle barışın sağlanması ve silahların susturulması için mücadele etmelerini istedi.

APO'YA AF VAADİ

Tuğluk, Türk toplumu ile mutlaka duygudaşlığı yakalamak ve empati yapmak zorunda olduklarını anlatırken,Kürtlerin de yaşadıkları hassasiyet ve duygular olduğunu söyledi. Tuğluk, “İki tarafın birbirlerini anlamaları gerekir. Bizim seçmenimiz uzlaşmayı, barışı en çok istemiş ve bunun için mücadele etmiştir'' dedi.

DTP'nin Diyarbakır’da desteklediği 4 milletvekili adayının vaadleri arasında siyasi genel af bulunduğunu hatırlatan Aysel Tuğluk, sorunun nedenleri ortadan kaldırıldığında geçmişte yanlış politikalardan kaynaklı çıkan sonuçları gidermek gerektiğini söyledi. Aysel Tuğuk, “Eğer bir barış süreci geliştirilecekse, genel af olası bir barış süreci için olması gereken bir gelişmedir'' diye konuştu.

'ŞEHİT CENAZELERİNE KATILMAK İSTEDİK'

Hem çatışmada şehit düşen asker hem de ölen terörist için aynı acıyı duyduklarını söyleyen Aysel Tuğluk, şehit askerlerin cenazelerine katılmak istediklerini, ancak ön yargılardan ve gösterilecek tepkiler nedeniyle katılamadıklarını belirterek,

Bu ön yargılardan kaynaklı acımızı paylaştığımızı ifade edemiyoruz. Bu acıyı yaşayan asker analarına ulaşamıyoruz. Biz bu topraklarda acıların yaşanmaması için çok çaba sarf ettik. Ama Türk halkına bunu anlatamadık.''

KÜRTÇE YEMİN YOK!

Tuğluk, “Biz Türkiye’nin demokratikleşmesi için mücadele edeceğiz. Leyla Zana, Kürtçe yemini ettiği zaman Kürt dili büyük bir baskı altındaydı ve yasaktı. Kürtçe'nin var olduğunu göstermek için o koşullar ona Kürtçe yemini dayatmış olabilir. Ama şu anda biz bir çözüm aşamasına geldiğimize inanıyoruz.'' dedi.