BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Eşcinsellerin idolüydü sonra...

14'ünde eşcinsel oldu. Sonra eşcinsellerin idolü. Ancak öyle bir karar verdi ki..

Abone ol

"Yıllardır içimde Tanrı’nın sesini duyuyordum. İnsanlar benim deli olduğumu düşünecek ama ben değiştim. Artık eşcinsel değilim...”

Michael Glatze, okuldaki erkeklere ilgi duyuğunu fark ettiğinde 14 yaşındaydı... Yıllarca kendini sorguladıktan sonra 20 yaşında ailesine ve dostlarına eşcinsel olduğunu açıkladı. Hemen ardından da eşcinseller arasında en önemli isimlerden biri haline geldi.

ABD’de ilk kez genç eşcinsel erkeklere hitap eden bir dergi çıkardı. Young Gay America adlı bu dergi satış rekorları kırdı. Glatze bir de intihar eden eşcisel bir gençle ilgili belgesel hazırladı. Bu da tüm dünyada gösterildi.

Harvard da davet etti

Glatze öyle başarılıydı ki Harvard Üniversitesi gibi saygın kurumlar konuşma yapması için onu çağırıyor, Time dergisi onu genç eşcinsellerin temsilcisi olarak gösteriyordu. Ancak son dönemde arkadaşları Glatze’de bir değişiklik fark etti.

31 yaşındaki adam askisinden çok daha düşünceli gözüküyor, arkadaşlarıyla az görüşüyordu. Glatze çok geçmeden dergiye “Eşcinsellik ölüm ve ben hayatı seçiyorum” diyen bir yazı yazarak istifa etti. Glatze önceki gün de internetteki WorldNetDaily’de bir yazı yayınlayarak “Artık eşcinsel değilim” dedi.

Veda yazısı

“Yıllardır içimde Tanrı’nın sesini duyuyordum. Artık bu sese karşı koyamadım. Yaptıklarımı yeniden sorgulamaya başladım. Bir şeye normal denilmişse o normaldir. Ben anormalliği normalmiş gibi göstermeye başladığımı anladım. Şimdi günahlarımdan arınmak için dine sığınıyorum. İnsanlar benim deli olduğumu düşünecek ama ben değiştim. Artık eşcinsel değilim...”