BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.419,16
HABER /  POLİTİKA

Mecliste yeni dönem hazırlığı

Geçen ay tatile giren Meclis'te, yeni dönem için tadilat çalışmaları yapılıyor.

Abone ol

22. Dönem yasama çalışmalarını tamamlayarak geçen ay tatile giren TBMM'de, yeni dönem için tadilat çalışmaları yapılıyor.

Genel Kurul Salonu aydınlatma çatısı ile tören alanına komşu kaldırımların yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Meclis bürokratlarından alınan bilgiye göre, alüminyum ve polikarbon malzemeden yapılmış olan ve geçen yıldan beri akıtmaya başlayan Genel Kurul Salonu aydınlatma çatısı, paslanmaz çelik ve kırılmayan lamina camla kaplanarak değiştiriliyor. Güneş ışınlarını içeriye yansıtmayacak ve ısı yalıtımı sağlayacak olan yeni çatıyla, ''Avrupa normlarında aydınlatma ve çatı sistemi standartları'' Meclise getirileceği belirtildi. Çatıya monte edilen paslanmaz çelik levhaların en az 30 yıl kullanım ömrü olduğu, camların da 10 yıl firma garantisi kapsamında bulunduğu bildirildi.

ESKİ ANKARA TAŞLARI YERİNE, YENİ ANKARA TAŞLARI
Meclis tören alanı çevresinde bulunan ve zamanla yıpranmış olan kaldırım ve bordür taşları da sökülerek yenileniyor. Kaldırımlarda Ankara'nın iklim özellikleri dikkate alınarak kullanılmış olan ve ''Ankara taşı'' diye bilinen eski taşlar sökülerek, yerlerine 5 santimetre kalınlığında, 40 santimetre genişliğindeki, eskileriyle aynı özelliklerde olduğu belirtilen ''Ankara taşı'' yerleştiriliyor. Kaldırımlar, yoldan 15 santimetre yükseklikte olacak şekilde yeniden düzenlenirken, sökülen kaldırım taşlarından iyi durumda olanların da Meclis bahçe yan duvarları kaldırımları ile ön bahçede kullanılacağı ifade ediliyor.