BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,34
HABER /  DÜNYA

Bayat ekmek dışında her şey var

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çeşitli noktalara konulan bayat ekmek kutularına bazı vatandaşların çöp attığı görüldü.<br/>Belediye Başkan Yardı...

Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çeşitli noktalara konulan bayat ekmek kutularına bazı vatandaşların çöp attığı görüldü.
Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, bayat ekmek toplama kutularının maksadı dışında kullanıldığını belirterek, vatandaşlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini söyledi. Şahin, Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar ile Kasımefendi Caddesi üzerinde bulunan bayat ekmek kutusunu inceledi. Şahin, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 17 Ocak 2013 tarihinde başlattığı kampanya dahilinde ilçenin muhtelif noktalarına bayat ekmek toplama kutuları yerleştirmiştik. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan bu kampanyayı İnegöl Belediyesi olarak yürekten destekledik. Ülkemizde ciddi boyutlara ulaşan ekmek israfını önlemek. Bu ekmek kutuları ekiplerimiz tarafından sürekli kontrol ediliyor" dedi.
Kutulara farklı malzemelerin de atıldığına üzülerek şahit olduklarını kaydeden Şahin, "Halbuki bayat ekmek dışında başka bir atığın atılmaması dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan. Ekmeklerin temiz poşetlerde getirilmesi lazım. Aksi takdirde iyi niyetle başlamış bir uygulama zararlı neticeler doğurur. Küflü halde getirilip atılan ekmekler bile buradaki diğer ekmeklerin zamanla küflenmesine sebep oluyor. Dolayısıyla hayvanlar bile zarar görebiliyor. Asıl gayesi ekmeği çöpten ayırmak olan bu konuyu ziyadesiyle önemsediğimizi bir kez daha belirterek bu konuya sahip çıkan, ortak olan vatandaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.
(İHA)