BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Filistin hakkında yanılgılarımız var'

Ahmet Varol’un kaleme aldığı “Filistin Hakkında Yanılgılar” isimli eseri genişletilmiş ve güncellenmiş haliyle Nida Yayınları tarafından basıldı.

Abone ol

Ortadoğu Uzmanı Gazeteci- yazar Ahmet Varol’un kaleme aldığı Filistin Hakkında Yanılgılar isimli eseri genişletilmiş ve güncellenmiş haliyle Nida Yayınları tarafından okurun beğeninse sunuldu. Kitap gerçekten Filistin hakkında önemli bir boşluğu dolduruyor.

Filistin Hakkında Yersiz İddialar

Filistin halkı sadece topraklarının işgal edilmesi suretiyle değil tarihinin, geçmişinin, değerlerinin çarpıtılması suretiyle de haksızlığa uğratıldı. Bugün hâlâ Türkiye’de birçokları Filistin davasına, kutsal Kudüs ve Mescidi Aksa davasına mesafeli durmalarına gerekçe olarak Filistinlilerin kendi yurtlarını kendi elleriyle sattıkları iddiasını gösterir. Bazılarının gerekçeleri ise Filistin halkının Osmanlıya ihanet ettiği iddiasıdır. Birçokları Filistin’de yaşanan gerçeklere bigane kalmakta kendilerini haklı gösterebilmek için bu iki iddianın her ikisinden birden yararlanırlar.

Filistin’de Yaşananlardan Habersiz Olmak

başliksiz-1.20130919121747.jpgBazıları Filistin’de yaşanan şartlardan habersiz oldukları halde oradaki mücadele tarzlarını sorgular, zulüm ve haksızlık edenleri değil bu zulme karşı direnişi, haklı mücadeleyi seçmelerinden dolayı Filistinlileri suçlarlar. “İntihar saldırıları” isimlendirmesi ister istemez birçoklarının zihinlerinde soru işaretlerinin oluşmasına yol açmıştır. “Siviller öldürülüyor” iddiası da Filistin halkının haklı mücadelesini haksız göstermenin bir başka aracı olarak kullanılır.

Zihinlerimiz Bulandırılmış

Bütün bu konular ve bunların yanı sıra daha birçok mesele hâlâ birçoklarının zihinlerini kurcalamaya devam ediyor. Birçokları bu sorulara kendilerini rahatlatacak kadar net ve tarihi gerçeklere dayanan cevaplar bulmakta zorlanmaktan dolayı sıkıntı çekiyor.

Filisin Hakkında Doğru Bilgiler

Ahmet Varol'un Filistin Hakkında Yanılgılar adlı eseri başta zikredilen hususlar olmak üzere Filistin davasıyla ilgili olarak zihinleri kurcalayan birçok önemli soruya cevap vermeye çalışıyor. Bütün bu konularda ayrıntılı ve müşahhas bilgiler içermesinden dolayı okuyucuların büyük ilgisine mazhar olan bu kitabın bundan önceki baskısının kısa süre içinde tükenmesi sebebiyle Nida Yayınları tarafından yeni dönemde yeni baskısı piyasaya çıkarıldı.

Filistin'de hızlı gelişmeler yaşanması sebebiyle şartlar, siyasi ortam ve statü de sürekli değiştiğinden kitabın içeriği yazarı tarafından bir kez daha gözden geçirilmiş ve son baskısı gerekli güncellemelerin yapılmasından sonra yapılmış.

Kitabın yeni baskısını, Ahmet Varol'un "Müslüman Kardeşler: Eleştiriler ve Cevaplar" adlı son eserinin baskısını da yapan Nida Yayınları'ndan temin etmek mümkün.

Ahmet Varol kimdir?

1962, Artvin - Yusufeli doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini kendi memleketinde tamamladıktan sonra Ankara Ünv. İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul Marmara Ünv. İlahiyat Fakültesi'nde Hadis dalında yüksek lisans yapan Ahmet Varol, 1984'ten bu yana basın alanında çalışmaktadır. Bu alanda çalışmaya ilk olarak İslam mecmuasının Dış Haberler sorumlusu olarak görev yapmakla başladı. Daha sonra Altınoluk dergisine geçerek bu derginin "İslam Dünyası" bölümünü hazırladı. Bu dergide çalıştığı sırada Erkam Yayınları'nın da editörlüğünü yaptı. Aynı dönemde haftalık olarak yayınlanan Vahdet gazetesinin de Dış Haberler bölümünü hazırlıyor ve bu gazeteye İslam dünyasıyla ilgili yazılar yazıyordu. Ekim 1996 - Ekim 2000 arasında dört yıl süreyle (48 sayı) aylık olarak yayınlanan Vahdet dergisinin Yazı İşleri müdürlüğünü yaptı. Şimdiye kadar birçok periyodik yayın organında İslam dünyası ve genelde dış politikayla ilgili yazıları neşredilen Ahmet Varol'un, Yeni Akit gazetesinde dış politikayla ilgili haftada üç gün yazısı yayınlanmaktadır. Aylık Ribat ve Vuslat dergilerinde de düzenli şekilde yazıları yayınlanıyor. Bunların dışında değişik İslami yayın organlarında farklı zamanlarda İslam dünyasındaki gelişmelerle ilgili yazıları ve Özel FM adlı radyoda da "Dünya Döndükçe" başlıklı periyodik programı yayınlanıyor.