BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  DÜNYA

Kaçak akaryakıt kullanımına dikkat

Kahramanmaraş Akaryakıt Bayileri Derneği Başkanı Sermet Çuhadar, kaçak akaryakıt kullanımının hem araçlara hem de çevreye ciddi zararlar ver...

Abone ol

Kahramanmaraş Akaryakıt Bayileri Derneği Başkanı Sermet Çuhadar, kaçak akaryakıt kullanımının hem araçlara hem de çevreye ciddi zararlar verdiğini söyledi.
Çuhadar, Kahramanmaraş’ta akaryakıt istasyonlarını bir çatı altında toplamak ve kaçak akaryakıt kullanımını önlemek için kurdukları derneklerinin faaliyete geçtiğini söyledi. Kurucu Başkan Abdullah Şirikçi ile düzenlediği basın toplantısında dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Çuhadar, çok zor bir göreve talip olduklarını söyledi.
Akaryakıt satışlarının 7 yıl önce çıkartılan 5015 sayılı yasayla birlikte belirli bir standarda kavuşturulduğunu dile getiren Çuhadar, bu yıl hayata geçen 6455 sayılı kanunla da kaçak akaryakıt ticaretine 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirildiğini ifade etti.
Kahramanmaraş’ta 300 akaryakıt istasyonunun faaliyet gösterdiğini vurgulayan Çuhadar, “EPDK üyeleri gelerek tüm istasyonları denetledi. Kaçak akaryakıtı takip için kullanılan ulusal marker istasyonlarımızın biri haricinde tamamında çıktı. Yani Kahramanmaraşlılar akaryakıt istasyonlarından gönül rahatlığıyla yakıtlarını alabilirler. Ama son dönemde merdiven altı dediğimiz yerlerde satışlar yeniden arttı. Bunun önüne geçmemiz lazım. Şunu da özellikle belirteyim ki bu akaryakıtlar araçlara çok ciddi zararlar verebiliyor. Bunun yanında kükürt oranının fazla olması nedeniyle ciddi çevre kirliliklerine yol açıyor. Bunun önüne geçmemiz lazım” diye konuştu.
Çuhadar, pompaların mühürlenmesine ilişkin de problem yaşadıklarını ifade etti. Sanayi ve Teknoloji İl müdürlüklerinin 2 yılda bir pompaları denetleyerek mühürlediğini kaydeden Çuhadar, “Ancak bu mühür süresinde yıl sonları baz alındığı için birçok istasyonumuz ceza aldı. Bu aksaklığın giderilmesi için de çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi.
Daha sonra gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Çuhadar, akaryakıt istasyonlarının sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
(İHA)