BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yaralı yolcular dehşeti anlattı

Afyonkarahisar’da ölü sayısı 7’ye yükselirken, kazada yaralanan yolcular ise yaşadıkları dehşeti anlattı. Yolculardan biri, otobüs şoförünün...

Abone ol

Afyonkarahisar’da ölü sayısı 7’ye yükselirken, kazada yaralanan yolcular ise yaşadıkları dehşeti anlattı. Yolculardan biri, otobüs şoförünün uyumamak için muavinden sürekli kahve istediğini öne sürdü.
Otobüste şoförün arka kısmındaki 2 numaralı koltukta oturan yaralı Nevin Burkay, tedavi edilmek üzere kaldırıldığı Sandıklı İlçe Devlet Hastanesi’nde meydana gelen kazayı anlattı. Kaza sırasında uyanık olduğunu ve her şeyi gördüğünü anlatan Burkay, "Şoför muavine, ‘Sen bana 2 kahve mi, 3 kahve mi getirdin?’ diye sordu. O da ‘2 kahve’ deyince, ‘Git bir kahve daha getir’ dedi. 5 dakika geçti, önümüzdeki kamyonun arkasına çarptık. Kamyonun sol tarafına otobüsün sağ tarafı hızla çarptı. Şoför otobüsten atlayarak indi, yanımdaki kadınla ben de şoförün indiği yerden indik. Benim emniyet kemerim takılıydı. Hayatımı o kurtardı” dedi.
Öte yandan kazada ölen Sehernaz Anaç, Süleyman Yavuz, Ünal Aktürk, Tenzile ve Devrim Yavuz ve Çağrı Zer’in cenazelerinin Sandıklı ve Dinar İlçe Devlet Hastanesi morglarında, Ali Demirel’in cenazesinin ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgunda olduğu bildirildi.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, kazada uyuduğu iddia edilen otobüsün şoförü Metin A.’nın tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
(İHA)