BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sır TÜBİTAK suikasti aşk cinayeti mi?

Av tüfeği ile başından vurularak öldürülen TÜBİTAK personeli Tümgeneral Demiraslan'ın oğlu ve Rus sevgilisi suikaste mi kurban gitti

Abone ol

ANKARA'yı sarsan cinayette yeni gelişmeler var. Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan’ın oğlu Göktuğ Demiraslan ile kız arkadaşı Elena Radiskova, evlerinin önünde otomatik av tüfeğiyle öldürüldü. 5 el ateş eden saldırgan, yere düşen çiftin yanına gidip kafalarına birer kurşun daha sıktı. Demiraslan’ın kafatası parçası 30 metre uzaklıkta bulundu.

Bir süre önce TÜBİTAK'ta çalışmaya başlayan Göktuğ Demiraslan ve Rus asıllı kız arkadaşı dün  toprağa verildi. Polis araştırmaları derinleştirirken, Demiraslan'ın babasının kimliği ve TÜBİTAK'ta görev yapıyor olması suikast şüphelerini arttırdı.

Demiraslan ilesi ise farklı düşünüyor. Öldürülen Göktuğ'un amcası Akşam’a konuştu: "2 ay önce TÜBİTAK’ta işe başladı. Gizli projede yer alamaz. Bence psikopat birinin saldırısı."

AMCAYA GÖRE SUİKAST DEĞİL

Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan’ın TÜBİTAK’ta uzman yardımcısı olarak çalışan 24 yaşındaki oğlu Göktuğ Demirarslan, Çanakkale’de toprağa verildi. Akşma’a konuşan amca Ekrem Demiraslan, yeğeninin henüz 2 ay önce işe başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Saldırının çalıştığı projeyle ilgili olduğunu düşünmüyoruz. Muhtemelen psikopat bir kişinin saldırısı. Yeğenim fizik mühendisiydi. Daha 2 ay önce TÜBİTAK’ta işe başladı. Kurumda, çok gizli, büyük bir projede görev alacağını düşünmüyoruz. Kız arkadaşıyla 2.5 yıl önce Fransa’da eğitim görürken tanışmışlardı. Kız yaz tatili için Türkiye’ye gelmişti."

CİNAYET BÜRO BİR ŞÜPHELİ BELİRLEDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, pompalı tüfek kullanılması ve işleniş biçiminden yola çıkarak olayın profesyonel kişilerce gerçekleştirilmediği sonucuna vardı. 

AŞK CİNAYETİ OLABİLİR

Dedektifler, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığını, cinayetin gönül ilişkisi nedeniyle işlenmiş olabileceğini söyledi. Polis Radckova’ya karşılıksız aşk besleyen kişinin cinayeti işlemiş olma ihtimali üzerinde duruyor.

CENAZE ÇANAKKALE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Yenice Çarşı Camisi’nde kılınan cenaze namazına babası Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, annesi Mehtap Demirarslan, ikiz kardeşleri Aybüke ve Alptuğ Demirarslan ile bir dönem ilçede belediye başkanlığı yapan amca Ekrem Demiraslan taziyeleri kabul etti.