BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'da aşırı sağa karşı protestolar

Yunanistan'da bir solcu müzisyenin, Neo-Nazi partisi Altın Şafak'a üye olduğundan şüphelenilen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi ülke genelinde protesto dalgası başlattı. Polis bazı kentlerde protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.

Abone ol

Yunanistan'da bir solcu müzisyenin Neo-Nazi partisi Altın Şafak'a üye olduğundan şüphelenilen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi ülke genelinde protesto dalgası başlattı.

Bazı kentlerde polis protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.

Altın Şafak destekçisi olduğu belirtilen 45 yaşındaki bir kişinin 34 yaşındaki hip hop şarkıcısı Pavlos Fissas'ı öldürdüğünü itiraf ettiği belirtiliyor. Altın Şafak, son dönemde göçmenleri hedef alan biri dizi saldırıdan sorumlu tutuluyor.

'Neo-Nazi partisine karşı hukuki girişim'

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos, Altın Şafak'ın "suç örgütü" sayılması gerektiğini söyledi.

Koalisyonun küçük ortağı Sosyalist Pasok partisinin başkanı olan Venizelos, "Altın Şafak'ın önceliğinin şiddet olduğunu" söyledi.

Yunan Katimerini gazetesine göre, Venizelos ve Başbakan Antonis Samaras, Altın Şafak'a karşı hukuki yollara başvurulması konusunda uzlaşmaya vardı.

Altın Şafak saldırıyla ilgisi olduğu iddialarını reddetti. Partiden yapılan açıklamada, "bazı siyasetçilerin bu olaydan siyasi prim yapmaya ve Yunan toplumunu bölmeye çalıştığı" savunuldu.