BIST 9.136
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,86
HABER /  DÜNYA

Neden İslam dünyasında kan ve gözyaşı var

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bütün İslam dünyasından giden acılar Arafat’ta kendi günahları için gözyaşı dökerken; başka İslam top...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bütün İslam dünyasından giden acılar Arafat’ta kendi günahları için gözyaşı dökerken; başka İslam topraklarında neden günahsızlar, masum insanlar gözyaşı dökmeye devam ediyor” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda ’Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’ ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayından sonra ikinci manevi iklime girmiş bulunulduğunu belirterek, Hac mevsimiyle birlikte haccın önemli bir hükmü olan kurban ibadetinin de mevsiminin başlamış olduğunu ifade etti. Müslümanların bu kurban mevsiminin, hac mevsiminin bir muhasebeye dönüştürmesi gerekliliğine vurgu yapan Görmez, ”Namazlarımız, oruçlarımız, dualarımız neden bize barış getirmiyor, neden hala İslam dünyasında kan akmaya devam ediyor. Bütün bu ibadetlerimiz bizi iyiye doğruya hakikate erdirmek için emredildiği halde, bizler bütün ibadetlerimizi bu amaçla yaptığımız halde neden İslam dünyasında kan ve gözyaşı var? Bu seneki kurban ve hac mevsimini bir muhasebeye dönüştürmek zorundayız. Bütün İslam dünyasından giden acılar Arafat’ta kendi günahları için gözyaşı dökerken başka İslam topraklarında neden günahsızlar, masum insanlar gözyaşı dökmeye devam ediyor. Bunlar üzerinde düşünmeliyiz. Kurbanlarımızın, haccımızın, dualarımızın, oruçlarımızın, namazlarımızın kabul olup olmadığının göstergesi biz Müslümanların içerisinde bulundukları haldir. Dolayısıyla dualarımızı ve niyazımızı yenilemek durumundayız. Yüce Rabbimiz içine girdiğimiz bu manevi iklim vesilesiyle öncelikle haccın ve kurbanın bir muhasebeye dönüştürmemizi nasip etsin ve aynı zamanda İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının biran önce durmasını niyaz ediyoruz” diye konuştu.

"VEKALET SORUMLULUKTUR"
Vekalet yoluyla kurban kesimi için bilgi veren Görmez, vekaletin sorumluluk olduğunu belirterek, dünyada vekalet yoluyla yaşanan sıkıntıların var olduğunu, halkın bu konuda ki tereddütlerini kaldırmak adına Türk Diyanet Vakfı’nın ve Diyanet Başkanlığı’nın her zaman çalışmasını sürdürmekte olduğunu söyledi.
Yurtiçinde ve genellikle Güneydoğu bölgesinde fakir vatandaşlara ulaşacak çadır kentlerinin olduğunu ifade eden Görmez, ”Bunun dışında buralarda vekâlet ile kurban kesimi gerçekleşiyor. Yurtiçi ve Yurtdışı’nda kardeşlerimizi unutmayacağız. Her bir et parçası milletimizin birer sevgi mektubu, birleştirme mektubu oluyor. Vekâlet ile Kurban kesimini sadece Diyanet Vakfı yapmıyor. Bunun dışında sivil kuruluşlarda bu tür kampanyalar düzenliyor. Bu kampanyalara katılan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Vekâlet Kurban kampanyamız için büyük bir ekip kurduk. Gelişimi ve katılımı arttırmak adına, bütün kardeşlerimize ulaşmak adına bu ekibi kurduk. Diyanet Başkanlığı ve Vakfı olarak bu büyük emaneti en güzel şekilde yerine getiriyoruz. Vekâlet veren kardeşlerimizin Yurt içi ve Yurt dışında isimleri tek tek belirtiliyor, Hiçbir tereddüt kalmaması adına isimler zikrediliyor. Vekâlet belirtilerek kayıt altına alınıyor ve tescil edilmiş oluyor. Ardından vekâlet veren kardeşlerimizin etleri ulaştırıldıktan sonra bilgilendirme yapıyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)