BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  POLİTİKA

Bayan Erdoğandan al haberi

Başbakan Erdoğan'ın en sevdiği yemek ne? Ağabey baskısıyla mı örtündü? Emine Erdoğan konuştu.

Abone ol Kasım 2004'te Emine Erdoğan'la yapılan ve yayınlanmayan tek röportaj Aktüel'de. İşte tamamı Erdoğan'ın daha önce yayınlanamayan tek röportajından bazı bölümler...

Yemek yapıyor musunuz?
Aslında yemek yapmayı çok seviyorum fakat bizim tempomuzda bunu her zaman gerçekleştirebilmek mümkün değil.
Eşiniz en çok neyi sever?
Ailece hiç yemek seçmeyiz, ama eşim özellikle kara lahanayı çok sever.
Kıyafetleriniz... Kimi çok eleştiriyor, kimi seviyor... Danıştığınız insanlar var mı?
İnsanların önyargıları olduğu sürece ne yapsanız birilerine beğendiremezsiniz. Onun için bunlar benim önceliklerim değil, hiçbir zaman da olmadı. Ama ben her konuda danışmayı çok severim. Yemek yaparken
de, alışveriş yaparken de danışırım. Kıyafet konusunda da bu böyledir. Aslında biliyor musunuz, önceleri kendi kıyafetlerimi de, çocuklarımın kıyafetlerini de kendim dikerdim.
Bir yerde okumuştum; ağabey baskısıyla mı örtünmüşsünüz?
Bu soruyu sorduğunuz çok iyi oldu. Çünkü bu konuda yanlış anlaşılmış olmaktan dolayı çok rahatsızım. Maalesef böyle bir şey çıktı. Ben başımı asla zorla örtmedim. Sanıyorum daha eski bir mülakatta söylediklerimin yanlış ya da eksik yansıtılmasından kaynaklandı bu. Ben zaten muhafazakâr bir aileden geliyorum. O zamanki mülakatta ağabeyim örtünmemi istediğinde buna karşı çıktığımı anlatmak istemiştim. Ben özgürlüğüme düşkünüm. Kılık kıyafet konusunda bana baskı yapılmasını genç yaşta bile bir türlü kabullenemediğimi anlatmak istemiştim. Daha sonra kendi isteğim doğrultusunda karar vererek örtündüm ve bu kararımdan dolayı hiçbir zaman pişmanlık duymadım.
Diyet...
Sağlıklı, dengeli ve doğal beslenmeye çalışıyorum. Bu alışkanlıkları ailemde de yerleştirmeye gayret gösteriyorum. Bunu yaşam tarzı haline getirmek lazım.
Gazeteleri okurken eleştiri varsa sıkılır mısınız? Yoksa hiç gazete okumaz mısınız?
Sabahları gazete okuyorum tabii. Açık söylemek gerekirse beni, eleştirilmek değil sadece hakaret üzer.