BIST 10.989
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

Hz. İsanın kayıp mezarı

ABD'li yönetmen Cameron Hıristiyan dünyasının temel inanışlarını sarsacak iddialar içeren bir belgesel hazırladı.

Abone ol

3 yıllık bir araştırmanın sonucu olan belgeselde Hz. İsa'nın Magdalalı Meryem ile evlendiği bir erkek çocuğu olduğu ve ailesi ile birlikte Kudüs'te bir mağaraya gömüldüğü iddia ediliyor.

'İsa'nın Kayıp Lahti' isimli belgesel konusu 1980 yılında başlayan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan 10 lahit etrafında dönüyor. Titanik ve Terminatör gibi ünlü filmlerin yönetmeni Cameron belgeselinde, 'Yusuf oğlu İsa', 'İsa oğlu Yahuda' ve 'Meryem' yazılı lahitlerin İsa ve ailesine ait olduğunu anlatıyor. İddiasını da kemik parçaları üzerindeki DNA testlerine dayandırıyor.

"İSA'NIN VARLIĞINI KANITLADIK"
Gelecek hafta Discovery'de gösterilecek belgesel, gündeme bomba gibi düştü. Hıristiyanlık'ta 'Hz. İsa'nın göğe yükseldiği' inancına taban tabana zıt düşen iddialar ve kanıt olarak sunulanlar yapımcılar ve din adamlarını birbirine düşürdü. Yapımcı Cameron belgeselini 'İsa'nın varlığına dair fiziksel bir kanıt yoktu. Şimdi elle tutulur adli deliller bulduk' diye savundu. Belgeselin yönetmeni Jacobovici, 'Biz kemiklerin İsa ve ailesine ait olduğunu testlerle kanıtladık'' dedi. Ancak New York'taki konferansta din adamları ve arkeologlar yönetmen ve yapımcıyı topa tuttu.