BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Meclis’te Adnan Hoca tartışması

Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’ın “Harun Yahya” takma adıyla yazdığı kitap meclisi karıştırdı.

Abone ol

AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’in Adnan Oktar’ın Yaratılış Atlası adlı kitabını Meclis’te dağıtması CHP milletvekillerinin tepkisini çekti.

CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, Uzer’i Adnan Oktar’ın reklamını yapmakla suçladı ve kitabı iade ettiğini belirtti. Bayındır, “Toplumun ahlak değerleriyle ters düşen Adnan Hoca’nın yazdığı bir kitap, bilimsel verilerden yoksun... Burası Atatürk’ün meclisi... Bu mecliste bilimsel değerler üzerine konuşulur, hurafeler üzerine konuşulmaz... AKP Antep Milletvekili yapıyor bu işi... Parasını nereden aldın, kim dağıtıyor, sen aracı mısın diye soruyorum kendisine...”

Adnan hocacı olmadığını belirten Ahmet Uzer’in savunması ise “Arkadaşlarımın talebi üzerine getirttim” şeklinde oldu. Uzer şöyle dedi:

“Bundan 15-20 gün önce Meclis’te arkadaşlarla oturuyorduk ve bu kitaptan mevzuu açıldı. Bundan elimize geçse de okusak şeklinde arkadaşlar görüş bildirdi. Ben Adnan Hoca’yı tanımam. Adnan Hoca camiasının da bilmem ama benim Adnan Hoca’ya yakın bir arkadaşım var. O aklıma geldi. Arkadaşlara, ‘Ben temin edeyim varsa getirteyim’ dedim. Olay bundan ibaret...”

Uzer İstanbul’daki arkadaşının istediğinden fazla kitap yolladığını ve bunun sıkıntıya neden olduğunu söylüyor.

Kaynak: NTV