BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  POLİTİKA

Başsağlığı var KINAMA YOK!

DTP'den gelen açıklamada, şehitler için baş sağlığı mesajı yer aldı. Ancak, DTP'liler PKK saldırısına kınamadı.

Abone ol Kanlı terör örgütü PKK'nın yapmış olduğu hain saldırıya DTP'den kınama gelmedi. Partiden yapılan açıklamada, şehitler için ailelerine baş sağlığı dilendi.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Şırnak ve Diyarbakır'da 14 askerin şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ''Şırnak ve Diyarbakır'da dün ve bugün meydana gelen saldırılarda 14 evladımızı daha yitirdik. Hiçbir siyasi amaç, bir tek damla kandan daha değerli olamaz. Siyasetçiler olarak, el ele vererek akan kanın durması konusunda nihai bir sonuç elde etmeliyiz'' dedi.

Kansız bir çözüm
TBMM'nin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Demirtaş, ''24 yıldır denenen yöntemlerin dışında 'kansız, silahsız' bir yolla ülkemizi bu kaostan kurtaracak çözümü üretmelidir. Bu vesileyle 'artık yeter' diyoruz. Ölüm, kan ve şiddeti görmek istemiyoruz. Gencecik evlatlarımızı toprağa vererek, bu topraklarda kardeşliği, barışı, demokrasiyi yeşertemeyiz. Akan kanın bir an önce durması konusunda DTP olarak bize düşen görevleri sağduyulu yaklaşımlarla yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtirken, bu ölümlerin artık son ölümler olmasını temenni ediyoruz" dedi.