BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.433,88
HABER /  DÜNYA

PKK, Oxforda sızdı

Oxford Üniversitesinin kitabında terör örgütü propagandası yapılıyor.

Abone ol

Oxford Üniversitesi'nin İngilizce öğretmenleri için hazırladığı kaynak kitapta, PKK için şok ifadeler bulunduğu belirtildi.

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, Oxford Üniversitesi'nin yayınladığı bir kitapta Türkiye aleyhine ifadeler kullanıldığını belirterek, Başbakan Erdoğan'a, “Oxford Üniversitesi yayınları Türkiye'de hangi bayii tarafından dağıtılmaktadır?”diye sordu.

Çirkin, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Oxford Üniversitesi'nin İngilizce öğretmenleri için hazırladığı, “Resource Books For Teachers” isimli “İngilizce Öğretmenlerine Kaynak Kitabı”nda yayınlanan bir makalede, terörist başının “Kürt gerilla lideri” olarak nitelendirildiğini belirterek, “Türk ordusu ve polisinin Kürt halkına karşı savaş açtığı ve azınlık olarak görmediği” iddialarına yer verildiğini kaydetti.

MHP'li Çirkin, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Oxford Üniversitesi Yayınları Türkiye'de hangi bayii tarafından dağıtılmaktadır? Bu yayınları dağıtan bayiinin, Türkiye'de öğretmenlere dağıttığı kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından denetlenmiş midir? Denetlendiyse, kitaptaki bu ifadeler denetimden nasıl geçmiştir? Denetlenmemişse, bu durum görevi ihmal kapsamına girmekte midir?

Kitaptan Türkiye'de ne kadar dağıtılmıştır? Bahsi geçen kitabın toplatılması için bir girişimde bulunulmuş mudur? Türkiye'de Oxford Üniversitesi tarafından yayınlanan kaç kitap kaynak olarak kullanılmaktadır? Bu yayınlar ve kullanımı hakkında tavır alınması düşünülmekte midir?”