BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  POLİTİKA

Başörtüsü Marmaray tünelini mi tıkadı?

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır buluşması sonrası muhalafetin eleştirilerine cevap verdi, başörtüsüyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Abone ol

Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasına değinen Başbakan Erdoğan, bugüne kadar "başörtüsü gerilik" diyenlere işte bu üç soruyu sordu:

"Şimdi soruyorum sizlere, bunlar uzaya mekik gönderdiler de başörtüsünün ucuna mı takıldı? Hızlı tren yaptılar da başörtüsü bu treni raydan mı çıkardı? Marmaray inşa ettiler de başörtüsü tüneli mi tıkadı? "

DİYARBAKIR MESAJLARI

Çözüm sürecine ilişkin mesajlar veren Erdoğan, kardeşlik mesajları verdi, ilk meclise övgüler yağdırdı. Erdoğan, "Diyarbakır'da ne söylediysek Trabzon'da onu söylüyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Trabzon'da toplu açılış töreninde halka hitap etti. İşte o konuşmanın satır başları:

TRABZON'A STADININ TEMELİ ATILIYOR

Trabzon'a 40 bin kişilik stadyum inşa edeceğiz dedik. İşte bu sözümüzü tutuyor ve yarın Akyazı stadının temelini atıyoruz. 28 Haziran'da yer teslimini yaptık, dile kolay 795 bin metrekare alanı denizde doldurduk, şimdi toplumda 459 bin metrekarelik alanda stadyum tüm tesisleriyle, bir kompeks inşa edeceğiz. Sadece stad değil dikkat edin, hizmet binaları, eğitim merkezleri, spor tesisleri, Trabzon'a UEFA standartlarında bir spor kompleksini kazandırmış olacağız. İnşallah bütün bunları 230 trilyon liralık yatırımla, Trabzon ve Trabzonspor'a yakışır bir eseri, hedefimiz iki yıl içinde, tamamlayıp, sizlere teslim edeceğiz.

ÜÇ KİŞİNİN ELİ ÖPÜLÜR

Yarın inşallah çok önemli bir günü idrak edeceğiz. Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü. Asla el öptürmei sevmem. Sadece üç kişinin elini öpeceksiniz. Annenin, babanın ve öğretmenin elini öpün, Çünkü onların eli öpülesidir. Hz. Ali 'bana bir harf öğretenin kölesi olurum' diyor.

erdogan.20131123144738.jpg

SADECE TEST TEKNİĞİNİ ÖĞRETENLER DEĞİLDİR

Öğretmen, sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Sadece test tekniğini öğretenler değildir, 13 yıl boyunca ilim öğreten, edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğreten, takdim edenler bu işin asli unsurudur

DİYARBAKIR'DA NE SÖYLEDİYSEK TRABZON'DA ONU SÖYLÜYORUZ

Diyarbakır'da tarihi bir güne tanıklık ettik. Biz sizi çok iyi biliriz. Biz milletimizle özellikle Trabzon ile aracılarla konuşan iktidar değiliz. Biz nabza göre şerbet sunanlardan olmadık. Diyarbakır'da ne söylediysek Trabzon'da onu söylüyoruz.

İzmir'de Türk bayrağı sallayıp Diyarbakır'da bayrağından utananlardan olmadık. Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik. Bu millet kavramı içinde Türkü var Kürdü var Lazı var, Boşnağı var.

Biz Sivas'ın doğusuna geçemeyenlerden değiliz. İl başkanlarımızı kaçırmalarına rağmen, tehditlere dağmen orada usanmyoruz, yılmıyoruz. Gidin oradalarda siyaset yapın. Biz 780 bin kilometrekarenin tamamında varız.

ZİHİNLERİNDE ÜLKEYİ BÖLDÜLER

Bizi utanmadan, sıkılmadan, arsız ve hayasızca bölücü olmakla suçlayanlar aslında kendi zihinlerinde Türkiye'yi bölmüş, Türkiye'nin bir bölümünü gündemlerinden, zihinlerinden, kalplerinden çıkarmış durumdalar. Bizim rabbimizden başka kimseden korkumuz yok.

HELALLEŞMENİN PEŞİNDEYİZ

Bizim zihinlerimizde, kalbimizde, masamızın üzerinde farklı renklere boyanmış, üzerinde farklı hesaplar yapılmış Türkiye haritalarımız yok. Hesap değil hasbilik peşindeyiz. Hesaplaşmanın değil 76 milyon helalleşmenin peşindeyiz.

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ

Uluslararası ilişkilerde milletin çıkarlarına bakarsınız. Barışa dayanışmaya baar öyle hareket edersiniz. Bize dost olana dost oluruz. İran ile Irak ile ilişkileriniz daha iyi noktaya gidiyor. 2023'ün Türkiye'sini farklı hazırlayacağız. Büyük devlet gölgesinden korkan değil, cesaretle barışı kardeşliği tesis eden devlettir. Sanatçısından korkan devlet büyük devlet olamaz. Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Korkaklar ileri gidemez. Korkaklar millete itibar kazandıramaz.

On yıllar boyunca bu millete dayatılan kelimelerin, kavramların, yaşam tarzlarının ne kadar suni, ne kadar yapay, ne kadar yeni, ne kadar anlamsız oluduğunu göreceksiniz. Korkulardan, ne kadar yersiz olduğunu bu işlerin göreceksiniz. Aslında ilk Meclis kardeş bir Meclis, bir ve beraber oldula

BAŞÖRTÜSÜ BÖLER DEDİLER

Üniversitede kamuda başörtüsü var. Türkiye bölün dü? Ne ızdıraplar çektirdiler be. Yıkıma uğrattılar. Başörtüsü böler dediler. Türkiye bölünmedi daha bir kardeş oldu. 

BAŞÖRTÜSÜ MARMARAY TÜNELİ Mİ TIKADI?

Başörtüsüne gericilik dediler. Şimdi soruyorum sizlere, bunlar uzaya mekik gönderdiler de başörtüsünün ucuna mı takıldı? Hızlı tren yaptılar da başörtüsü bu treni raydan mı çıkardı? Marmaray inşa ettiler de başörtüsü tüneli mi tıkadı? Sadece milleti aldatmaya gayret ettiler.

TÜRKÜLER O GEMİLERİ BÖLMEDİ

Türkülere 'bölücülük' dediler, dillere, kimliklere, kültürlere, 'bölücülük' dediler. Sadece milleti aldatmaya gayret ettiler ama olmadı, bunu başaramadılar. Hak, er veya geç hakim oldu. Biz iki tane savaş gemisi inşa ettik, denizlere yolladık. Kendi mühendislerimizle kendi imkanlarımızla yaptık. Türkiye'yi dünyanın kendi gemisini üreten 10 ülkesinden biri yaptık. Türküler o gemileri bölmedi

İLK MECLİSİN ZABITLARINI OKUYUN

Gençler ilk meclis zabıtlarını okuyun. Konuşulanlara bakın oradaki vizyona ruha kardeşliğe bakın. Trabzonlu Ali Şükrü beyi okuyun. On yıllar boyunca bu millete dayatılan kelimelerin, kavramların, yaşam tarzlarının ne kadar suni, ne kadar yapay, ne kadar yeni, ne kadar anlamsız oluduğunu göreceksiniz. Korkulardan, ne kadar yersiz olduğunu bu işlerin göreceksiniz. Aslında ilk Meclis kardeş bir Meclis, bir ve beraber oldular.

TÜRKÜLERDEN, KİMLİKLERDEN KORKACAK KADAR KÜÇÜK BİR DEVLET, MİLLET DEĞİLİZ

Biz türkülerden korkacak kadar dillerden, kimliklerden, kültürlerden, kıyafetlerden korkacak kadar kelimelerden, kavramlardan korkacak kadar küçük bir devlet millet değiliz.

ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNU İNCİTMEYİZ

Biz birbirimizi ırkımızdan dolayı sevmiyoruz. Birbirimizle tanışalım diye. Biz birbirimizi ırkımızdan dolayı değil, yaradandan ötürü seviyoruz. Türkiye'ye zarar verecek hiçbir meselede bizi göremezsiniz. Şehitlerimizin ruhunu incitecek hiçbir adımı atmayız, attırmayız.

HİÇ BİR ŞEY VERMEDİK

Rabbim anne babayı evlat acısıyla imtihan etmesin. Anneler bu acıyı 1 yıldır yaşamıyor. Artık kapılar korkuyla açılmıyor. Kan bağımlıları Ne verdiniz diye soruyorlar. Hiçbir şey vermedik vermeyeceğiz. Türkiye normalleşiyor.

BİZ KAYBETMEYE RAZIYIZ

Kardeşler kucaklaşsın. Horlama, öteleme, dışlama son bulsun. Yeter ki kardeşlik kazansın biz kaybetmeye razıyız. Gök kubbe altında hepimize yer var. 

BİZ SİZE AŞIĞIZ BE

Biz size sevdalıyız be, biz size aşığız be. Bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Bunlar yatarak olmuyor çalışarak oluyor. Şimdi 52 havaalanı var. Öyle lafla modern ülke olmuyor. Dedikodulara kulak asmayın yeter ki birlik olalım. Birbirizi Allah için sevelim, makam için değil.