BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Başkent fuhuşla çalkalanıyor!

Ankara'da kadın tacirlerine baskın düzenlendi! Baskında ele geçen ajanda da önemli isimler yer alıyor...

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ''yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıldığı'' bilgisi üzerine planlı bir operasyon başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik takibin ardından, Organize Suçlar Bürosu ekipleri, yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıklarını tespit ettikleri iki ayrı gruba yönelik, ''Orkide'' adını verdikleri operasyon düzenlediler.

Operasyonda gözaltına alınan Azade D, Mihriban S, Servet A, Aylin A, Shalala H, Ramazan K, Şerafettin C, Ayşe Ö, Zara Ç, İsa O, Metin A, Mustafa Y, Serkan Y, ile 16 yabancı uyruklu kadın ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu kişilerin ev, iş yeri ve otolarında yapılan aramalarda, menajerlerin, müşterilerin ve şüphelilerin, yurt dışında bağlantılı oldukları kişilerin telefonlarının kayıtlı olduğu fihristler, ajandalar ve not defterleri, pasaportlar, senetler, banka dekontları, toplam 52 parça 57 bin 249 YTL değerinde mücevher, 70 bin 330 YTL, 600 ABD Doları, 16 Manat para, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet cip ve 1 adet otomobil ele geçirildi.

Çok gizli yürütelen operasyon, Organize Bürosu dışındaki birimlere haber verilmedi. Teknik takip sırasında şebekenin ''ele başlarından'' olduğu belirtilen Azade D'nin 45 bin, Zara Ç'nin ise 200 binin üzerinde telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi.

AJANDADAKİ İSİMLER!
Şebeke elemanlarıyla birlikte ele geçirilen ajanda ve telefon fihristlerinde ''bazı siyasetçi, bürokrat, yargı ve iş adamının adlarının da yer aldığı bu isimler arasında bazı milletvekilleri ile hakimlerinde bulunduğu'' öne sürüldü. Bu kişilerden birinin şebeke elemanlarından Zara Ç'nin ''sevgilisi olduğu'' iddia edildi.

Şimdi tüm gözler siyasi bir depreme yol açabilecek bu fihriste çevrildi. Polisin sıkı kontrol altında tuttuğu fihristeki isimlerin açıklanması bekleniyor...

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından ''Suç örgütü kurmak, yönetmek, örgütün üyesi olmak, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, fuhuş amacıyla ülkeye insan sokmak, çaresizliklerinden faydalanarak fuhşa sevk etmek, fuhuş yapılması sağlamak, fuhşa sürüklenen kişilerin kazancından yararlanarak geçim temin etmek ve maddi menfaat sağlamak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarmak, bunların gayri meşru kaynağını gizlemek ve meşru bir yolla edindiği konusunda kanaat uyandırmak maksadıyla çeşitli işlemlere tabi tutmak'' suçlarında adliyeye gönderildi.