BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Cemiyetin ödül skandalı!

Gazeteciler Cemiyeti bu yılki "basın ödülleri" ile bir skandala imza attı. Bakın cemiyet nasıl çam devirdi...

Abone ol

." Murat Bardakçı, skandalı bu cümleler ile duyuruyor...

Olay şu; Gazeteciler Cemiyeti bu yıl araştırma ödülünü, "Einstein'ın İsmet İnönü'ye mektubu" başlıklı habere verdi.

Murat Bardakçı, ödül listesinde haberi görünce kendi deyimi ile "donakaldı"... Çünkü haber Murat Bardakçı'nındı ancak ödül Cumhuriyet Gazetesi'nden Orhan Bursalı'ya verilmişti.

Bursalı, Bardakçı'nın haberini almış ve beş gün sonra gazetesinde yayınlamıştı. Üstelik yayınlarken, haberin Murat Bardakçı'ya ait olduğunu da belirtmişti.

Aczin bu kadarına pes!

Orhan Bursalı'nın haberini gönderip ödül başvurusunda bulunmadığını inanan Murat Bardakçı "Ortada üç ay önce sürmanşetten verilen ve günler boyu ses getiren bir haberi hatırlamaktan bile âciz bir "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti" var. Bu cemiyet doğru dürüst bir jüri kurmaktan bile âciz hâle gelmiş, onunbunun eserini başkalarına mâledip ödüllendirecek derecede basiretsizleşmiş ve gazeteciler için vaktiyle en büyük mesleki iftihar vesilesi olan "cemiyet ödülü" kavramını bile yerlerde sürünür vaziyete düşürmüş" diye yazdı.. 

Cemiyet'ten açıklama geldi 

Gazeteciler Cemiyeti de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı haber portallarında ödül sonuçları ile ilgili haberler yer almıştır. Kesinleşmemiş, eksik ve Yönetim Kurulumuzca henüz onaylanmamış sonuçların sızdırılmaya çalışılması gazetecilikle bağdaşmayan bir yaklaşımı ortaya koymaktadır" denildi.

Ödül sonuçları bu akşam yapılacak olağan haftalık toplantıda kesinleştirilecek ve yarın açıklanacak.//