BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

İsmet Giritlinin son yolculuğu

İsmet Giritli için son olarak görev yaptığı Kültür Üniversitesi'nde tören düzenlendi. İsmet Girtili toprağa veriliyor...

Abone ol

1961 Anayasasının ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan ve önceki gün vefat eden Prof. Dr. İsmet Giritli için son olarak görev yaptığı Kültür Üniversitesi'nde tören düzenlendi.

Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Koçel, törende yaptığı konuşmada, Giritli'nin hem mütevazı, kolay ulaşılabilir hem de bildiklerini paylaşan bir hoca olduğunu ve Atatürkçü düşüncenin gelişmesine katkısının bulunduğunu anlattı.

Giritli'nin, Atatürkçü düşünceyi öğrencilere de aşıladığını vurgulayan Koçel, tüm Türkiye'ye baş sağlığı dileğinde bulunarak, ''Hocamız bundan sonra kalplerimizde yaşayacak ve hoş bir seda olarak kalacak. Üniversitemizin başı sağ olsun'' diye konuştu.

Giritli'nin uzun yıllar görev yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel de, Giritli'nin, 1961 Anayasasının hazırlanmasında önemli rol aldığını ve en derin savunucuları arasında yer aldığını hatırlattı.

Giritli'nin kızı Yasemin, oğlu Ahmet Rıza ve eşi Suna Giritli'nin yanı sıra Erdal İnönü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda dostu ve seveninin katıldığı törende daha sonra din görevlisi eşliğinde helallik alındı ve dua edildi.

Giritli'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra omuzlar üzerinde cenaze arabasına taşınarak, Levent'teki Afet Yolal Camisi'ne getirildi.