BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Başkent Doğalgazda özelleştirme

Özelleştirme İdaresi, Başkent Doğalgaz'ın özelleştirilmesi için düğmeye bastı. Hisselerin yüzde 80'i satışa sunulacak.

Abone ol

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin yüzde 80 oranındaki hissesinin "satış" yöntemi ile özelleştirilmesi için yarın ihale ilanı verecek.

İhalede son teklif verme tarihi ise 19 Temmuz 2010 olarak belirlendi.

ÖİB'den yapılan açıklamaya göre, ihaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler sadece ortak girişim grubu içinde yer alabilecek. Ortak girişim grubunun tamamı gerçek kişilerden oluşamayacak.

İhaleye katılabilmek için Gizlilik Sözleşmesi imzalanması, şirket hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ile ihale şartnamesi'nin satın alınması zorunlu olacak.

Ortak girişim grubu üyelerinden birinin tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi alması yeterli olmakla birlikte, ortak girişim grubunun her bir üyesinin gizlilik sözleşmesini ayrı ayrı imzalaması ve idareye teslim etmesi gerekecek.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için 20 milyon dolar geçici teminat alınacak.

Tekliflerin, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanında belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanması ve en geç 19 Temmuz 2010 tarihi saat 16.00'ya kadar üzerinde "Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İhalesine İlişkin Teklif; Gizli" ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde idarenin adresine elden teslim edilmesi gerekecek.

Son teklif verme tarih ve saatinden sonra idareye verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacak