BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Termik santrali kesinlikler istemiyorlar

Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin Narlıdere Belediyesi'nde yapılan meclis toplantısında termik santral sorunu tartışıldı.

Abone ol

Toplantıda Aliağa'da yapılması planlanan termik santralın çevre felaketine neden olacağı belirtilerek, "Termik santralı istemiyoruz" kararı alındı. Belediye başkanları ve meclis üyeleri, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a yapılan saldırıyı da oybirliği ile kınadı.

ÇEVRE KATLİAMI

Yeni Asır gazetesinin haberine göre, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'na Narlıdere Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur başkanlık yaptı. Toplantıya, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Ayvalık Belediye Başkanı Bülent Türközen de katıldı. 82 belediyenin üye olduğu birliğin çevreye duyarlı olduğunu söyleyen Batur, "Aliağa'ya termik santralın kurulması halinde çevre felaketi yaşanacağı açıktır. Meclisimize verilen önergeyle de bu santralın kurulmaması için mücadele etme konusunda oy birliğiyle karar aldık. Belediye başkanları ve meclis üyeleri olarak Aliağa Belediye başkanımızın ve Aliağa halkının yanında olacağız" diye konuştu. Meclise verilen "termik santral yapılmasın" önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

Acar'a yapılan saldırıya kınama

Narlıdere Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a yapılan saldırıyı kınadı. Batur, "Sadece işini yapan, halkına konunlar çerçevesinde hizmet etmeye çalışan belediye başkanlarına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Marmaris Belediye Başkanı arkadaşımızın yanında olduğunu bildiriyoruz" dedi.
Toplantıda Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Ayvalık Belediye Başkanı Bülent Türközen, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan encümen üyeliğine tekrar seçildi.