BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çınar Belediyesi den sünnet şöleni

Diyarbakır'ın Çınar Belediyesi 150 çocuğu sünnet ettirirken, tüm çocukları da genel tahlil, hepatit ve sağlık taramasında geçirdi.

Abone ol

Gerçekleştirilen sünnet şöleninde çocukların sünnet kıyafetleri belediyece karşılanırken her çocuğa oyuncaklar, balonlar ve şekerlemeler de hediye edildi. Sünneti gerçekleştirilen çocukların tam kan tahlilleri, genel sağlık taramaları, kan grupları ve hepatit B testleri de yapıldı.

Sünnet şöleninde cerahhi müdalede ve hizmetlerde 23 sağlık personeli ve 3 doktor görev aldı. Sünnet şöleninde palyaçoların yanı sıra Bağlar Belediyesi çocuk müzik grubu da ortama ayrı bir renk ve coşku kattı. Şölenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, "Hem toplumsal geleneklerimizin hem de toplumsal dayanışmanın bir aracı olan sünnet merasiminin Çınar halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediyelerin asli görevleri dışında sosyal ve kültürel etkinliklere de önem verilmesi gerektiğini belirten Cengiz bu tür sosyal çalışmaların devamını getireceklerini dile getirerek çalışmaya destek sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.
BDP İl Başkanı Yaruk örf, adet ve geleneklerde yer etmiş sünnet töreninin herkese hayırlı olmasını diledi. Sünnet şöleni belediye tarafından verilen kokteyl, müzik, palyaço etkinlikleri ile son buldu.