BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.398,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokatın paraşütle imtihanı!

Tokat'ta, THK tarafından organize edilen, Bölgesel Paraşüt Başlangıç Kursu yer eğitimi çalışmaları başladı.

Abone ol

THK Tokat Şubesi organizesinde Türk Hava Kurumu Türk Kuşu Genel Müdürlüğü'nden paraşüt öğretmenleri Halil Öztürk, Fikret Söğüt, Levent Unutmaz kente gelerek eğitim çalışmalarına başladı.

3 gün sürecek olan yer eğitimi çalışmalarına 23 kursiyer katıldı. Verilecek eğitim çalışmalarında başarılı olan ve sınavı geçecek olan kursiyerlerin uçaktan paraşütle atlamaya hak kazanacağı bildirildi. Paraşüt Öğretmeni Fikret Söğüt, tamamen sportif amaçlı yapılan spor organizasyonuna katılanlara 450 metre yükseklikten 3 defa atlayış yaptırıp sertifika vereceklerini söyledi.

Söğüt, tamamen otomatik atlayış olduğu için 3 gün yer eğitimi uluslararası uygulanan bir program olduğunu ifade ederek, "Önemli olan birazcık cesaret ve istek. Bu kursu başarı ile bitirip istekli olanlar ayrıca THK'na tekrar başvuru yaparak tekamül eğitimine katılabilir. Bu eğitimde ise statikten daha çok serbest paraşüt eğitimine geçiş oluyor. Bu sayede kendi başlarına paraşütü açabilecek seviyeye gelmiş oluyorlar" dedi.

THK Tokat Şubesi Başkanı Burhan Besler ise paraşüt öğretmenleri nezaretinde verilen yer eğitim çalışmasında başarılı olanlara hafta sonu saat: 06.30, 09.30 arasında Tokat Havaalanında atlayış imkanı verileceğini söyledi. Besler, 13 kişilik THK'nın personelinin kentte eğitim faaliyetlerine devam edeceğini, 19 Mayıs'ta da hava müsait olursa gösteri atlayışı yapılacağını sözlerine ekledi.