BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Başkanlar canlı yayında kapıştı

Ankaraspor ile Ankaragücü arasındaki gerilim gittikçe tırmanıyor. Gökçek ve Cemal Aydın canlı yayında kapıştı.

Abone ol

Başkent derbisinin Ankara 19 Mayıs stadına verilmesi nedeniyle Ankaraspor ile Ankaragücü arasındaki gerilim gittikçe tırmanıyor. Ankaraspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona eren maçın ardından iki kulüp arasındaki tartışma daha da gün ışığına çıktı.

Tartışmalar dün TRT'de Tele Lig ve Lig TV'de Maraton programlarında da ele alındı. Her iki programa da telefonla katılan iki kulüp başkanı, karşılıklı sert açıklamalarına devam etti.

Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ünsal stadın eksikleri olduğunu belirtse de Melih Gökçek, Federasyon'u suçlamayı sürdürdü. Bunun üzerine yayına bağlanan Cemal Aydın, Melih Gökçek'e 'Sen Büyükşehir Belediye Başkanı mısın, yoksa Ankaraspor başkanı mısın? Hangi sıfatla burada konuşuyorsun?' diye sorarak, 'Ankaraspor başkanı değilsin. Sen benim muhatabım değilsin' dedi.

Bu konuşmanın üzerine sinirlerin iyice gerildiği canlı yayında Melih Gökçek'in derbide bilet fiyatlarını yükseltmesini eleştiren Aydın, "Ankaragücü'nü biletleri 250 YTL'ye çıkartarak mı düşünüyorsun' diye sordu. Tartışmalar ve suçlamalar tarafların yayına bağlı kaldığı süre boyunca devam etti.

Melih Gökçek konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'nun taraf olduğunu yineleyerek bu konuyu FIFA'ya götüreceklerini kesin bir dille söyledi. Cemal Aydın ise Ankaraspor'un Vestel Manisaspor ve Trabzonspor maçlarını ASAŞ Stadı'nda oynamak istememesine rağmen, Ankaragücü maçında istemesini tezatlık olarak değerlendirdi.