BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan'ın okul ziyaretleri sürüyor

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, haftalık ziyaretleri kapsamında 75. Yıl İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Abone ol

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçedeki okullara yönelik haftalık ziyaretleri kapsamında 75. Yıl İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Belediye Başkanı Cahit Altunay, sabah saatlerinde ziyaret ettiği 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda Okul Müdürü Mustafa Sıtkı Ayaz tarafından karşılandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in de hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıya Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yavuz Padem, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mithat Yolcu, Özel Kalem Müdür Vekili Adil Dayıoğlu, Okul Aile Birliği üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Kahvaltıda Okul Müdürü Mustafa Sıtkı Ayaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in konuşmalarının ardından söz alan Başkan Altunay, öncelikle Okul Müdürü Ayaz’a yeni görevinde başarılar diledi. 75. Yıl İlköğretim Okulu’nun halk oyunlarındaki başarısı ile gurur duyduğunu belirten Başkan Altunay, periyodik okul ziyaretlerini her hafta bir okul şeklinde sürdürdüğünü, bu kapsamda da 75. Yıl’da olduğunu kaydetti.

Sultangazi’nin güzel bir Kültür Merkezi’ne kavuşacağı müjdesini veren Başkan Altunay, “Göreve geldiğimizde birçok kültürel organizasyonu açık alanda yaptık. Belki bu yaz da öyle yapacağız. Ancak bu yaz biraz daha aktif olacağız ve açık sinema uygulaması başlatacağız. Ancak inşallah önümüzdeki yıl bu gösterileri, projesi hızla devam eden çok amaçlı Kültür Merkezimizde yaparız. 13-14 bin metrekarelik bu merkezde konferans salonundan sinema salonuna, kütüphanesine kadar her şey bulunacak. Burayı inşallah 2011 sonuna kadar yetiştireceğiz” dedi.

PROJELER BEKLİYORUZ

İlçe için yapılabilecek çalışmaların koordinasyonu için Kent Konseyi kurulduğunu belirten Başkan Cahit Altunay şunları söyledi: “Bu konsey bir gönüllü ordusu. Hangi dalda olursa olsun her türlü projeye açığız. Bu projeler sizin görüşünüz olacak ve hiçbir ayrım yapmadan hizmet odaklı bir çalışma olacak. Bu noktada özellikle eğitim alanında önemli çalışmalar yapılabilir. İlçemizdeki okullarda sınıf mevcutları yüksek. İl Özel İdaresi’nden de bu konuda hizmet alıyoruz. Eğitim ve sağlık bizim önceliğimizdir. Şu anda Uğur Mumcu ve Sultançiftliği’nde iki okul yapılacak. Ayrıca bu bölgeye iki de lise yapılacak. Bunlar yapıldığında sınıf mevcutları hedeflediğimiz 30-35’li rakamlara inecek. Ayrıca Meslek Liseleri yapacağız.” Yapılacak okulların Sultangazi’ye renk katacağını belirten Başkan Altunay, belediyenin bazı çalışmalarını da özetlediği konuşmasında, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Cahit Altunay ve beraberindekiler daha sonra okulun bazı sınıflarını gezerek, öğrencilerle görüştüler.